Hirdetés
Hirdetés

Tóth Anna, a DVTK sprintere Kolumbiában is dobogóra állhat?

| 2022. 07. 28. | 14:09:00
Ő a magyar atlétika első női sprintere, aki érmet szerezett U20-as vb-n.
Tóth Anna, a DVTK sprintere Kolumbiában is dobogóra állhat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVTK 18 éves atlétája, Tóth Anna kiváló formában várja a közelgő, a kolumbiai Caliban megrendezendő U20-as atlétikai világbajnokságot. Tavaly ugyanezen a versenyen, Nairobiban 100 méter gáton bravúros bronzérmet szerzett, amivel ő lett a magyar atlétika első női sprintere, aki érmet szerezett U20-as vb-n.

Anna pár héttel ezelőtti magyar bajnokságon 13.23-al új U20-as országos csúcsot futott. A korosztályos világranglistán a legjobb európai versenyzőként az ötödik helyet foglalja el, amerikai és jamaikai futókat követve.

Az elmúlt hónapban keményebb edzéseim voltak, és edzőtáborban is voltunk Nyíregyházán, ahol több munkát is végeztünk azért, hogy augusztus elejére már jó formába legyek. Keményen dolgoztunk június közepétől, hogy most legyen a legjobb az állóképességem és az erőm. Az utóbbi két hétben viszont csak a minőségi munkára koncentráltunk, szinte már csak a technikás részre, a robbanékonyságra és a gyorsaságra. Úgy érzem jól időzítettünk, nagyon jó erőbe vagyok, és teljesen felkészült a világbajnokságra. A legelégedettebb akkor lennék, ha az országos csúcsomon tudnék faragni, ami nem egy irreális dolog. Benne van, hogy tudok még javítani rajta, ami az elsődleges szempont. Ezen kívül pedig akkor lennék a legboldogabb, ha döntőbe tudnék kerülni, de ez nagyon sok mindentől függ, milyenek a körülmények, milyenek a versenyzők. Ha ez a kettő sikerülne én már teljesen elégedett lennék és boldogan jönnek haza.

- mondta klubja honlapjának a DVTK háromszoros országos csúcstartója, aki edzőjével, Tigyi Józseffel szombat délelőtt indul útnak Kolumbiába, és ahová közel 20 óra múlva, helyi idő szerint éjfélkor érkeznek majd meg. A női 100 méteres gátfutás számai csütörtökön kezdődnek az előfutamokkal, majd helyi idő szerint péntek és szombat este folytatódnak.

Hirdetés
Hirdetés