Hirdetés
Hirdetés

Ez áll Lajos herceg anyakönyvi kivontában

| 2018. 05. 01. | 19:59:00
Vilmos és Katalin fia egy hete született.
Ez áll Lajos herceg anyakönyvi kivontában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalosan is bejegyezték Vilmos herceg és Katalin hercegnő egy hete világra jött fia, Lajos herceg megszületését - közölte kedden a Kensington-palota.

A házaspár londoni rezidenciájának bejelentése szerint a születési anyakönyvi kivonatot személyesen Vilmos írta alá a palotában a londoni Westminster kerület tanácsának anyakönyvvezetője, Patricia Gordon előtt.

Vilmos és Katalin harmadik gyermeke - nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg, valamint bátyja, a 2013. július 22-én született György herceg és nővére, a szerdán harmadik születésnapját ünneplő Charlotte hercegnő után - az ötödik a brit trónutódlási sorban.
Nevét pénteken hozták nyilvánosságra, és a hivatalos bejegyzés kedden történt meg.

Az angol-walesi családjogi törvény alapján az újszülötteket világra jöttük után legkésőbb 42 nappal kell bejegyeztetni a területileg illetékes tanácsnál.

Az udvar kedden közzé is tette Lajos herceg frissen kitöltött születési kivonatát.

A gyermek nevének rubrikájában az Ő Királyi Fensége Lajos Artúr Károly, Cambridge hercege név szerepel.

Vilmos és Katalin is a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet viseli 2011 áprilisában kötött házasságuk óta, és két idősebb gyermekük hivatalos titulusa is ez.
A múlt hétfőn született Lajos herceg kedden nyilvánosságra hozott születési anyakönyvi kivonatában

a szülők foglalkozását feltüntető rubrikába az Egyesült Királyság hercege, illetve hercegnője megjelölés került.

Vilmos és Katalin nagy valószínűséggel a brit királyi család egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb néhai tagja, Lord Louis Mountbatten emlékének kívánt adózni azzal, hogy a legkisebb gyermeknek a Lajos első nevet választotta.

Az Artúr név - Lajos herceg második neve - szerepelt az 1952-ben elhunyt VI. György nevei között is, a harmadik névként választott Charles, vagyis Károly a nagypapa, Vilmos édesapja, Károly trónörökös első neve.

Hirdetés
Hirdetés