Hirdetés

Tudja, hogy mi passzol az alakjához? Nem?

Borsodihír

2018.06.21. 08:46

Tudja, hogy mi passzol az alakjához? Nem?
Találja meg, mi passzol Önhöz! (Fotók: fashiondays.hu)

Nyáron még fontosabb az alak tudatában öltözködni.

Hirdetés

Mit válasszon a nyári trendkínálatból, ami igazán jól áll? Ami kiemeli az előnyös adottságait és elkendőzi a nem tökéletest? Ahány nő, annyi alkat, de mindenki nézhet ki dögösen. Hogy mi a trükk? Tudd, mi áll jól neked! Ehhez készített útmutatót a Fashion Days Lakatos Márk segítségével. 

Alma – Hangsúlyozza a karcsú lábakat!

Ezek a hölgyek felül teltebbek, gömbölyűbbek, a törzsük szélesebb, a lábaik viszont annál vékonyabbak, formásabbak. A legfontosabb öltözködési elv az almák esetében, hogy a lábakra kell helyezni a hangsúlyt. E célra tökéletes egy virágmintás nadrág, szűk farmer vagy térd fölé érő szoknya. Ha ebbe a típusba tartozik, felsőkből a mell alatt szűkülőket érdemes keresni, amelyek a felsőtest legkarcsúbb pontját hangsúlyozzák. Érdemes kerülni a magasan záródó topokat, kerek nyakvonalakat – helyettük válasszon V-kivágású blúzokat és tunikákat, ezek is előnyösen nyújtják az alakot!

Oszlop – Jöhet minden, ami pöttyös, csipkés vagy fodros

Mondták már, hogy igazi modell alkat? Akkor az oszlop alaktípusba tartozik, akiknél jellemzően a mell-, a derék- és a csípőbőség között nincs drasztikus különbség. Szinte minden fazon jól áll, és akár a nőies, akár a laza stílust kedveli, számos lehetőség áll rendelkezésre: bátran  válogathat akár a szexi és csajos ruhák, de akár a lazább szabású vagy oversize darabok között is. Az oszlop egy atletikus, picit fiús alkat, ezért nagyon előnyös, ha a derékvonalat hangsúlyozza övekkel, szűkített derekú darabokkal és megkötős megoldásokkal. Csodásan illenek hozzá az extra nőies megoldások: fodros és masnis díszítések, pöttyös és organikus nagy minták, tüll és organza rátétek.

Homokóra – Akárcsak Monica Bellucci!

Telt csípő, keblek, vékony derék – ha magára ismert, homokóra alkata van, amit sokan a legszexisebb alaknak tartanak. Gondoljon csak Marilyn Monroe-ra vagy Monica Belluccira! Akár karcsú, akár telt homokóra, ezt a klasszikus nőies alkatodat érdemes derékhangsúlyos, mélyen dekoltált darabokkal, valamint csinos ceruzaszoknyákkal hangsúlyozni. Válasszon nőies megoldásokat: szűk szoknyák, a magas derekú nadrágok, skinny farmerek, átlapolós ruhák és derékban szűkített blúzok jó, ha megtalálhatók a ruhatárában. Ne rejtse az alakját zsákruhák és túlrétegzett, vastag anyagok alá, és kerülje az A-vonalú vagy ejtett derekú fazonokat és a geometrikus mintákat!

Körte – Találja meg az egyensúlyt! 

A körte alkatú hölgyek a derékvonalig általában karcsúbbak, kisebb vállszéleséggel és mellbőséggel rendelkeznek, deréktól lefelé haladva pedig a csípő-, a comb- és a fenékrész nőiesebb, szélesebb. Emiatt érdemes odafigyelni a test kiegyensúlyozására és kerülni a csípőnadrágokat, csípőre letolt szoknyákat és az ide helyezett öveket. Helyettük válasszon derékhangsúlyos ruhákat, A-vonalú szoknyákat, és hangsúlyozza a felsőtestét világosabb színekkel, élénkebb mintákkal. Sőt, a nyakláncokkal is lehet merész, a lényeg, hogy a felsőtestre irányuljon a figyelem.

 

Galéria

Női divat

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés