Hirdetés

Magasra tették az ágyást Miskolcon!

Facebook/Szabolcsihír

2018.06.20. 10:52

Magasra tették az ágyást Miskolcon!
Fotók: Facebook

Egy avasi közösség példáját ismerték meg nyíregyházi termelők.

Hirdetés

Miskolcon, közösségi kezdeményezéseket megtekintő tanulmányúton járt a Labor Caféval közösen a Nyíregyházi Kosár Közösség.

Többek között meglátogattak egy közösségi kertet is az Avas lakótelepen. Példaértékű kezdeményezés, amelyben a lakók, civilek és az önkormányzat is közreműködik. A magaságyásokban biomódszerekkel kertészkednek az ott élő emberek.

Mint beszámolójukban írják,

egy olyan területen indult el a kertészkedés, ahol korábban építési törmelék volt. Magas-ágyásokkal sikerült megoldani azt, hogy egy ilyen területen is működjön a kertészkedési lehetőség.

Ahogy a képeken is látszik, a közösségi kert a panelházak közötti téren valósult meg. A kert története bővelkedik izgalmas fordulatokban is. Pl. a lakótelepen élők közül sokan más módon szerették volna hasznosítani a terület, de mostanra a rendezett magaságyások látványa talán mindenkit meggyőzött, hogy jó döntés volt hozzákezdeni. A nyíregyháziak úgy érzik, megint tanultak néhány érdekes dolgot arról, mi minden kell ahhoz, hogy egy közösség létrejöjjön, és sikeresen működjön.

Galéria

Miskolcavasi lakótelepNyíregyházi Kosár Közösség

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés