Hirdetés
Hirdetés

Sör és bicikli: ezek az év legjobb társasjátékai!

| 2018. 09. 05. | 10:40:00
Nagyon okos emberek választották ki őket.
Sör és bicikli: ezek az év legjobb társasjátékai!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mensa HungarIQa Egyesület idén 10. alkalommal rendezte meg a társasjátékok bajnokságát. A versenyre társasjátékokat nevezhetnek a játékforgalmazók, és a győztes játékok elnyerik a Mensa Társasjátékdíjat. Ez az elismerés, a társasjátékok Oscar-díjának tartott amerikai Mensa Select-díj magyar változata. A kiemelkedően magas intelligenciájú embereket tömörítő társaságunk tagjai évente játszanak és szavaznak arról, hogy melyek az év legjobb játékai. Idén az egész napos versenyen mintegy 100 Mensa-tag tesztelte a társasjátékokat, és szavazott a díjak odaítéléséről. Náluk az egyetlen szempont az volt, hogy melyik játékkal szerettek a legjobban játszani.

Idén a családi, a logikai és haladó kategóriában összesen 4 játék nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat.

Azul

I. Mánuelt, Portugália királyát rabul ejtették az Alhambrában látott gyönyörű, színes csempék. Felszólította országának mestereit, hogy királyi palotáját, mely Evorában áll, ilyen szép díszítéssel lássák el.
De ki lesz vajon az, aki legügyesebben választ a mozaikgyárak készletéből, gyakran vetélytársai orra elől halászva el az azok által kinézett darabokat? Ki tudja a vetélkedésben a legszebb, legértékesebb falat összeállítani, amellyel elnyeri a király bizalmát és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?

8 éves kortól
2-4 játékos játssza
Játékidő: 30-45 perc

Flamme Rouge

Már látszik a vörös zászló, az utolsó kilométer következik! Szedd össze maradék erődet egy utolsó hajrához, és száguldj át elsőként a célvonalon a hírnévért! Könnyen tanulható játék, mely garantáltan az asztalra varázsolja a kerékpárversenyek izgalmát!

8 éves kortól
2-4 játékos játssza
Játékidő: 30-60 perc

Heaven&Ale

Kiélezett verseny zajlik a legjobb sörért. A játékosoknak meg kell teremteniük a megfelelő egyensúlyt a kolostoruk kertjének fejlesztése és a nyersanyagok betakarítása között azért, hogy feltölthessék a hordókat. Az nyeri meg a legjobb sörért folytatott versenyt, aki képes hideg fejjel irányítani.

12 éves kortól
2-4 játékos játssza
Játékidő: 60 perc

Szüret

Dél-Franciaország napsütötte szőlőtőkéin érnek a zamatos fürtök. Elérkezett a szüret ideje. Igazi kihívás előtt állsz - meg kell szervezned a munkát a szőlőben. Cserkészd be a legjobb szőlőket, és csatlakozz a francia borászat mestereihez!

8 éves kortól
1-12 játékos játssza
Játékidő: 15 perc

 

Hirdetés
Hirdetés