Hirdetés

Mérgező tálakat hív vissza a népszerű drogéria

borsodihir.hu

2018.11.21. 14:33

Mérgező tálakat hív vissza a népszerű drogéria
A kép illusztráció.

Figyelmeztet a német hatóság.

Hirdetés

Melaminkioldódást mért gyerekeknek szánt, kínai bambusztálkából a német hatóság november közepén. A melaminos tálkákat a német Müller drogériák forgalmazzák, ezért Magyarországra is jutott a termékekből.

A Nébih úgy tudja, a német nagykereskedő elrendelte a termék piacról történő kivonását és visszahívását.

A termék azonosító adatai:
Neve: Nüby bambuszból és kukoricából készült tálka (Nüby Teller, Made from Bamboo & Maize, Eco-Friendly)
Származási ország: Kína
Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország Bt.
EAN kód: 048526055005
RASFF referenciaszám: 2018.3350

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait. A Nébih arra kéri a magyar fogyasztókat, hogy ne használják a fenti azonosítóval rendelkező tálkákat, mert azokból hő hatására melamin oldódhat ki. Augusztusban szintén a Müller drogériákból kellett visszahívni a hasonló márkanév alatt forgalmazott, gyerekeknek szánt bambuszpoharakat, amelyekből ugyancsak melamin oldódott ki hő hatására.

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamin tartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő. További információk a melaminról a Nébih tudástárában olvashatóak.
termékvisszahívás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés