Hirdetés

Három magyar felnőttből kettőt érint ez a probléma

borsodihir.hu

2018.12.26. 13:08

Három magyar felnőttből kettőt érint ez a probléma
Hiába kerítünk hozzá nagy feneket, nehezen megy a fogyás (Illusztráció: Pixabay)

De már a gyerekeket sem kíméli.

Hirdetés

Három magyar felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott – mondta Takács Hajnalka dietetikus az M1 aktuális csatorna december 26-i műsorában.

A szakember közlése szerint a gyerekekre is nagyon jellemző az elhízás. A dietetikus problémaként említette, hogy sok felnőtt kihagyja az első főétkezést, a reggelit. Márpedig ez hátráltatja az egészséges táplálkozás kialakítását, másrészt ez rossz példa a gyerekeknek. Ennek kapcsán rámutatott: vizsgálatok támasztják alá, hogy a kihagyott reggeli egyenes arányban van a gyermekkori túlsúly kialakulásával.

Takács Hajnalka kiemelte a mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságát. Azt mondta, hogy  az elhízás ellen „számos változtatás mentén el lehet indulni”. Először elég egy-egy apró „hibát” felfedezni a táplálkozásban, s azt lépésről-lépésre kijavítani. Példaként említette a 20 százalékos zsírtartalmú tejföl 12 százalékosra cserélést, vagy zsírszegény sajtok fogyasztását.

Fontos a kellő folyadékbevitel is, ami nőknek 2, férfiaknak 2,5 liter naponta. Emellett naponta sok zöldséget ideális fogyasztani, továbbá hetente két alkalommal ajánlott a halétel – sorolta a szakember.

Magyarországelhízás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés