Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ország keleti fele kiköpte a Torkos Csütörtököt

| 2019. 02. 25. | 10:40:00
Korábban helyet is alig lehetett foglalni, akkora volt az érdeklődés.
Az ország keleti fele kiköpte a Torkos Csütörtököt
Hirdetés
Hirdetés

Bár a lista még bővülhet, nagyon úgy néz ki, hogy teljes érdektelenségbe fulladt az egykor népszerű kezdeményezés, a Torkos Csütörtök, amit ugyan idén is megrendeznek március 7-én, csak nem nálunk – azaz a Duna innenső felén egyelőre nincs étterem, amelyik jelentkezett volna az akcióban való részvételre.

Mint ismeretes, a kezdeményezés lényege évek át az volt, hogy a farsangi időszakban egyetlen napon 50 százalékos kedvezménnyel csábítsák éttermekbe, terített asztal mellé azokat, akik nem járnak, ritkán járnak és biztosítsanak lehetőséget egy jó vacsora elköltésére a családoknak, baráti társaságoknak, akik nem engedhetnek meg maguknak ilyesmit, holott igényük lenne rá.

Már csak 33 százalék a kedvezmény

Mivel a Magyar Turizmus Zrt. által egykor elindított program mára országosan gazdátlanná vált, a Balatontipp idén harmadik alkalommal hirdette meg a Torkos Csütörtök gasztronómiai akciót – ebből adódóan nem véletlen, hogy gyakorlatilag csak a magyar tenger partján lévő éttermek csatlakoztak. 

Az akcióba azok a vendéglátóhelyek kapcsolódhatnak be, amelyek március 7-ére vállalják:

  • A teljes nyitva tartási idejük alatt minimum egyharmados (33 százalékos) kedvezményt biztosítanak legalább az ételeik árából.
  • Amennyiben az ebédeltetést kivonnák az akcióból, akkor legkésőbb 15 órától a zárásig minimum 50 százalékos kedvezményt biztosítanak legalább az ételek árából.
  • Amennyiben az üzlet az akció idején külön étlappal akar működni, akkor azt legkésőbb február 28-ától nyilvánosan elérhetővé kell tenni a saját weblapján és/vagy a Balatontippen létrehozott lapján.
  • Az üzletnek nyilatkozni kell arról is, hogy a kedvezmény kiterjed-e az elvitelre készített ételekre, vagy csak a helyben zajló fogyasztásra vonatkozik

Az eddig csatlakozott vendéglátóhelyek

Badacsony – Halászkert Hotel és étterem
Balatonakali – Fék kávéház
Balatonalmádi – Határ étterem
Balatonföldvár – Hotel Jogar étterem
Balatonszárszó – Anno Taverna Restaurant
Kapolypuszta – Puli Kisvendéglő
Keszthely – Párizsi Udvar Étterem & Panzió
Révfülöp – Tóth vendéglő
Siófok – Kiliti csárda
Somló-hegy – Tornai Pincészet
Zalacsány – Batthyány Kastélyszálló****
Budapest – Cyrano Étterem
Budapest – Vörös Postakocsi Étterem
Kőszeg – Hotel Írottkő Étterem

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés