Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óvatosan a drasztikus diétával, a szívedre mehet!

| 2019. 04. 01. | 19:23:00
Nem szabad túlzásba esni.
Óvatosan a drasztikus diétával, a szívedre mehet!
Hirdetés
Hirdetés

Ugyan a fogyni vágyók első számú ellensége a szénhidrát, az sem jó, ha ennek megvonásával túlzásba esünk. A ma legdivatosabb diéták is erre alapulnak, de ez komoly veszélyt jelenthetnek a szívünknek. A legfrissebb kutatások szerint annak radikális megvonása jelentősen növeli a leggyakoribb szívritmuszavar kockázatát.

A Magyar Kardiológusok Társasága az új eredmény kapcsán hívja fel a figyelmet arra, hogy tartózkodjon minden diétázó a szélsőségektől.

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend negatív következményekkel járhat. A gyors fogyás felgyorsítja a folyadékvesztést, és a dehidratáció okozhat a szívben zavart, a víz- és elektrolit háztartás rendellenessége befolyásolhatják a szívritmust

— mondja Gellér László egyetemi tanár, tanszékvezető helyettes, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika osztályvezetője, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja.

Nyilván senkit sem arra bíztatunk, hogy féktelenül egyen kenyeret, tésztát és süteményeket, de fontos megtalálni az egészséges határt. Ügyelni a kiegyensúlyozott étrendre, még akkor is, ha gyorsan szeretnénk visszanyerni nyárra korábbi alakunkat

— teszi hozzá Gellér László.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés