Hirdetés
Hirdetés

Hévíz és a Hévízi-tó a wellness szerelmeseinek

| 2019. 10. 30. | 11:34:00
Kisimul a test és a lélek.
Hévíz és a Hévízi-tó a wellness szerelmeseinek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mai, rohanó világban sok esetben tapasztalunk olyan egészségügyi problémákat, amelyeknek nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget. Pedig a mindennapos lótás-futás bizony alaposan rányomja a bélyegét nem csak a testi, hanem a lelki egészségre is. A wellnessnek számos pozitív hatása létezik. Egyrészt a felgyülemlett feszültség oldásában vesz részt aktívan, ami nem csak a lelket simítja ki, de a testi tüneteket is csökkenti, vagy éppen szünteti meg.

Wellness-szauna

A wellnesshez aktívan hozzátartozik a szauna, amelynek pozitív hatásait már számtalan kutatás igazolta. A szaunázásnak többek között anyagcsere-fokozó hatása van és a szervezet méregtelenítésében is aktívan részt vesz.

Wellness-fürdőzés

A wellness-fürdőzés szintén pozitívan hat a szervezetre, hiszen a meleg víz jótékonyan hat a testre és a lélekre, nem beszélve vérkeringést serkentő hatásáról.

Mindezt megtalálod: Hotel Palace****

A wellness nyújtotta testi és lelki felüdülést biztosítják a wellness szállodák. Amennyiben, Hévízen tervezed a kikapcsolódást, úgy a Hotel Palace****-t javaslom, hiszen ebben a szállodában minden olyan szolgáltatást megtalálsz, amire szükséges lehet a testi és a lelki kikapcsolódáshoz.  Fürödhetsz az élménymedencében, kedvedre izzadhatsz a finn szaunában, a bio aroma szaunában, vagy a gőzkabinban, vagy élvezheted a 34 fokos pezsgőfürdőt is.

Vitathatatlan, hogy a szauna rengeteg gyógyító hatással bír. Nem csak a feszültséget csökkenti, de nagyon hasznos depresszió és levertség esetén, nem beszélve a vérkeringésfokozó, ízület és izomregeneráló hatásáról. Alvászavarok esetén is bátran fordulhatunk ehhez a természetes gyógymódhoz. Ha pedig nem aludni szeretnél, szilveszterkor Kocsis Tibor fellépése és bulizenekar vár a Hotel Palace***-ban.

Az üdítő masszázs

A Hotel Palace****-ban masszázs-szolgáltatást is igénybe vehetsz. Milyen masszázslehetőségek közül választhatsz? Sportmasszázs, frissítő talp –és lábmasszázs, hátmasszázs, stresszoldó fej –és nyakmasszázs. A szolgáltatásba beletartozik még a talpreflexzóna masszázs, illetve a lávaköves masszázs.

A masszázs szintén nagyon jól oldja a stresszt, de anyagcsere és keringésfokozó hatása is ismeretes. A stressz negatívan hat az immunrendszer működésére, azonban a masszázs az immunrendszert is segít megerősíteni. A stressz nem csak fejfájást okozhat, de az izmokat is merevvé teszi. A masszázs az izmok ellazításában is a segítségünkre lehet.

A csendes környezetben megbújó Hotel Palace**** nem csak wellness és beauty szolgáltatásokkal, hanem szívélyes személyzettel és modern, felszerelt szobákkal is várja a kedves vendégeit.

A Hévízi-tó nyújtotta örömök

Ha szeretnél a hotelből kimozdulni, de még mindig a passzív időtöltést keresed, akkor mindenképpen fel kell keresned hazánk egyik legszebb tavát. A Hévízi-tó, Európa méltán híres tava, évente rengeteg látogatót tesz elégedetté, mert hiszen a tó, gyógyító hatással rendelkezik. Ezt a vízben található ásványi anyagoknak köszönheti. A kalcium, magnézium mellett, kén, hidrogén-karbonát és rádium biztosítja a gyógyító hatást. A gyógyvíz nagyon hatásos reumatikus panaszokra, ízületi megbetegedésekre, csontritkulásra, krónikus betegségek közül a perifériás és az idegrendszeri panaszokra is javasolják, illetve a magas ásványi anyag tartalom miatt, nőgyógyászati problémák esetén is sokat segíthet a gyógyulásban. A tó vize nem csak pillanatnyi gyógyulást ad, hanem hosszú hónapokra panaszmentességet biztosít bárki számára.

Ha már alaposan feltöltődtél a testet és lelket megerősítő kezelésektől, akkor lehet, hogy a pihenésed végén szívesen felfedeznéd a várost. Ezt is megteheted, hiszen Hévízen és környékén rengeteg látnivaló vár. Kár lenne bármelyiket is kihagyni.

Hévízi séták

Hévízen többek között meglátogathatod a Dr. Schulhof sétányt, a Muzeális Gyűjteményt, a Jézus szíve templomot, a Véderdő parkot, Egregyet, a Református-evangélikus templomot, az I. Római kori romkertet. Ha a környéket is szeretnéd bebarangolni, akkor keresd fel az egregyi borospincéket, a Hévízi-tó környékét, az Árpádkori templomot, a keszthelyi Festetics-kastélyt, a keszthelyi múzeumokat, Vonyarcvashegyet, a Szigligeti várat vagy Tapolcát.

Hirdetés
Hirdetés