5,252 milliárd: lottólázban ég az ország!

civishir.hu

2020.02.28. 09:00

5,252 milliárd: lottólázban ég az ország!

Egy darabig el lehetne belőle lézengeni...

Hirdetés

Az egész ország lottólázban ég, hiszen a múlt héten sem adtak fel telitalálatos szelvényt, így minden eddigi rekordot megdöntött az Ötöslottó várható főnyereménye.

Hazánk legismertebb lottójátékán a jackpot 5,252 milliárd forint, ami láthatóan szinte a teljes felnőtt lakosság kedvét meghozta a lottózáshoz.

Minden idők legnagyobb főnyereménye vár az Ötöslottó játékosokra, hiszen 34 hét után sincs telitalálatos szelvény. Az Ötöslottó klasszikus számsorsjáték, tehát főnyereménye a játékosok által megvett alapjátékok számától is függ. Így történhetett meg az, hogy míg a korábbi legmagasabb, 5,092 milliárdos nyeremény 37 hetes halmozódás után, addig a mostani rekord mindössze 34 hét után dőlt meg.

Következő sorsolás: február 29., szombat, 18:45 és 19:40 között a Duna TV-n.
Részvételi határidő: szombat 17:30

Hogy legyen mihez viszonyítani: ennyibe kerül két kastélyt Baranya megyében, 250 Tesla Model 3 és egy komplett budapesti társasház 36 lakással.

A megnövekedett érdeklődést a múlt heti alapjátékok száma is jól mutatja: a heti átlagos 3,3 millióhoz képest az elmúlt héten több mint 5,7 millió alapjátékot játszottak meg a játékosok.

A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalása jegyében kiemelt hangsúlyt fektet a játékfüggőség kutatására, megelőzésére és – különböző hazai szakmai szervezetekkel együttműködve – kezelésére egyaránt. Éppen ezért a mostani kiemelt halmozódási időszak alatt is felhívja a játékosok figyelmét a felelős játék fontosságára, annak érdekében, hogy „a játék valóban játék maradjon”.
nyereményötöslottólottóláz

Szóljon hozzá!

Hirdetés