Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

7 tipp az otthoni világítás megtervezéséhez

| 2020. 02. 25. | 12:15:00
Nagyszerű dekorációs elemek is.
7 tipp az otthoni világítás megtervezéséhez
Hirdetés
Hirdetés

Az otthonunk az a hely, ahol komfortosan érezzük magunkat, ahol megpihenhetünk, ahol jól érezzük magunkat. Éppen ezért az embereknek fontos, hogy a lakásuk hangulatos legyen és olyan bútorokkal, berendezésekkel vegyék magukat körbe, amelyek kedvesek számukra. Az otthoni világítás is nagyon lényeges, hiszen ezzel nem csak egy adott funkciót töltenek be, hanem olyan világítástechnikai eszközök, lámpák is léteznek, amelyek maximálisan kiszolgálnak bennünket és teljes körű kényelmet biztosítanak, nem mellesleg esztétikailag is sokat jelentenek, hiszen számtalan féle és fajta fényáram van már a piacon a beltéri és a kültéri világításokon át, az okos megoldásokig. A profin megválasztott világítási eszközök nem csak fényáramot biztosítanak, de nagyszerű dekorációs elemek is lehetnek a lakásunkban, és még az otthonunk hangulatát is megteremtethetjük a megfelelően kiválasztott és megtervezett lakásvilágítással. Mutatunk 7 tippet, amely segíthet a megfelelő otthoni világítótestek helyes kiválasztásában. 

A tervezés fontos

A lakásunk megtervezéséhez az is hozzátartozik, hogy melyik helyiségben milyen stílusú lámpákat kívánunk felszereltetni és azok pontosan hol is kapjanak központi helyet. A tervezéskor többek között azt is számba kell venni, hogy mennyit tartózkodunk az adott helyiségben és ott pontosan milyen lámpa is szolgálja ki az igényeinket, azaz mekkora fényáramra lesz szükségünk. 

Funkcionális és dekoratív cél

Lámpa, vagy világítási eszközvásárlás előtt jó, ha tudjuk, hogy melyik beltéri lámpának milyen funkciója lesz, illetve mely világítási eszközök szolgálnak csak és kizárólag dekorációs célt, hiszen amikor elmegyünk bevásárolni, akkor már ilyen részletekkel nem kell foglalkoznunk, hiszen kész tervekkel indulhatunk megvenni a lakásunk világításához szükséges fényforrásokat. 

Milyen erősségű fényáramra van szükségünk?

Lámpavásárlásnál azt is figyelembe kell venni, hogy milyen erősségű fényáramra lesz szükségünk. A közvetlen megvilágítás, amely nagyobb teljesítménnyel bír, ugyanis nagyon dekoratív lehet, de árnyékos területeket hozhat létre. A lágyabb megvilágításhoz az indirekt világítás a legjobb választás. 

Hatékonyság és energiatakarékosság

Ma már az is elsődleges szempont, amikor lámpát vásárolunk, hogy az mennyire költséghatékony. A LED izzókkal mindenképp jól járunk, hiszen ezek hosszabb élettartamúak, és még pénzt is spórolunk a használatukkal. 

Mennyezeti lámpa és függő lámpa

A mennyezeti lámpák széles választékával találkozhatunk, azonban egy-egy helyiségben ne csak mennyezeti lámpákban gondolkodjunk, hanem vásároljunk függő lámpákat is, hiszen a jól megvilágított falak sokkal nagyobbnak mutatják a teret, mint amilyen az valójában. 

A fény színei meghatározóak

A fehér fényt kibocsátó lámpák energiával töltik fel a helyiséget, míg a színes fények csendes, pihentető hangulatot teremtenek a lakásban. A színes fényeket kibocsátó lámpatesteket érdemes abba a helyiségbe telepíteni, ahol rendszeresen pihenni, relaxálni szoktunk. 

A vásárlás

Amikor megvannak a kész terveink, akkor el is kezdődhet a megfelelő világításeszközök beszerzése. Ma már számtalan szaküzlet is online webáruház kínálja a termékeit, nekünk csak meg kell találni azt a helyet, ahol széles a termékválaszték, és ha szerencsések vagyunk, akkor éppen készletkisöprés előtt találunk egy olyan helyet, ahol minden lakásvilágítási eszközt, kültéri lámpát, irodai lámpát, LED fényforrást, okos világítást, villanyszerelési eszközt és egyéb fényforrást be tudunk szerezni. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés