Idén már biztonságosan körbe lehet tekerni a Tisza-tavat

borsodihir.hu

2020.02.29. 17:46

Idén már biztonságosan körbe lehet tekerni a Tisza-tavat
A sajtótájékoztatót követően több száz gyermek részvételével szezonnyitó kerékpáros napot tartottak

Más fejlesztések is zajlanak a Borsod megyeiek által kedvelt kirándulóhelyen.

Hirdetés

A 2017-es kormányzati döntést követően, amely a Tisza-tavat Hajdúszoboszlóval, Hortobággyal és Debrecennel kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította, több mint 10 milliárd forint összegű beruházási program indult el – hangsúlyozta F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő február 29-én a tiszafüredi Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban, ahol a környékbeli települések polgármesterei és intézményvezetői találkoztak.

A politikus hozzátette, a Tisza-tó kirándulóhelyből üdülési célterületté vált, amelyet alátámaszt, hogy a dinamikusan növekedő vendégéjszakák száma meghaladja a 472 ezret. 

Hubai Imre a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökeként kiemelte,  a kormány döntése értelmében újabb turisztikai vonzerőt növelő beruházás indulhat el, amelynek eredményeként Tiszafüreden 2022 tavaszára felépül a Tisza-tavi Természetbúvár Játszóház és Túraközpont. 

Kárándi Zoltán, a MAHART Zrt. projektvezető-helyettese elmondta, hogy idén május elsejétől már teljes kapacitással megkezdi működését a 20 hajóból álló nyaralóhajó flotta.  

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere emlékeztetett, Tiszafüred és Poroszló között májusban mérföldkövet jelentő fejlesztés műszaki átadása fejeződik be.

Így lehetővé válik, hogy még ebben az évben a Tisza-tavat teljes mértékben biztonságosan, a forgalomtól elzárt területen kerékpározhatják körbe a turisták. A városban pedig megszépül a városközpont és új szabadstrand épül. 

Tisza-tóTiszafüredturizmus

Szóljon hozzá!

Hirdetés