Hirdetés
Hirdetés

A potenciaprobléma komoly, megoldandó feladat

| 2020. 03. 18. | 15:05:00
Népbetegség.
A potenciaprobléma komoly, megoldandó feladat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár a koronavírus terjedése valós, és nagyon is komolyan kell venni, nem szabad elmennünk azon népbetegségek mellett, melyek már évtizedek óta számos ember életét keserítik meg. A pánikbetegségek, az allergia, a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatok, az elhízás és a cukorbetegség, illetve a prosztata- és potenciaproblémák komoly megoldandó feladatot jelentenek Magyarországon.

Ebben a bejegyzésben áttekintjük, milyen közös okok állhatnak a magyarországi népbetegségek mögött, és milyen hatásos válasz adható a férfiak egyik legnagyobb problémájára, a libidóval kapcsolatos zavarokra.

A betegségek közös okai

Bár számos betegségtípust felsoroltunk a bevezetőben, ezek többsége néhány jól körül határolható okra vezethető vissza. Érdemes őket áttekinteni, hogy könnyebben megtalálható legyen a rájuk adott válasz.

Túl sok stressz

A legtöbb betegség a túl sok stressz miatt alakul ki. A mai, rohanó világban a rendelkezésünkre álló 24 óra egyszerűen nem elég mindenre, és folyamatosan sietni kell valahová. A megélhetési költségek emelkednek, a munkahelyi verseny nő, hatalmas nyomást helyezve ránk. Ez pedig egy idő után szervi panaszok formájában is jelentkezik.

Helytelen táplálkozás

A rohanás magával vonja a helytelen táplálkozást is. Amikor esténként csak néhány óránk van magunkra és a családra, akkor nagy a kísértés valami gyors kaja összedobására. Alternatívaként pedig ott vannak a gyorséttermek, melyek szintén nem túl egészséges ételeket árulnak. A nem megfelelő táplálkozás szintén fontos faktor a betegségek megjelenésekor.

Kevés testmozgás

A sok stressz és nem jó minőségű ételek mellé még keveset is mozgunk, így Európában a mi nemzetünk a legkövérebb. A világon is csak három másik ország előz meg minket. 

Pedig egyre több lehetőség nyílik a testmozgásra, és már a kisebb falvakban sem lehetetlen a heti néhány alkalmas testedzés. A nem megfelelő testkultúra szintén vezető ok fenti problémák kialakulásában.

Vitaminhiány, túl kevés nyomelem

Ma már szinte lehetetlen elegendő nyomelemet és vitamint bevinni a szervezetünkbe, az étkezéssel felhalmozott hasznos anyagokat pedig a stressz is csökkenti. A vitaminhiány táptalaján hiánybetegségek alakulhatnak ki, a legyengült szervezetünk pedig nem tud ellenállni a megbetegedéseknek.

Potenciazavarok és a lehetséges megoldások

A férfiak egyik legkellemetlenebb betegsége a potenciazavar, melyről még mindig nem beszélünk eleget. Általában a 60 év felettieknél fordul elő, de már a 40 évnél fiatalabb férfiak 10%-ánál is jelentkezhet. A 40 és 60 év közöttieknek pedig akár a fele is megtapasztalhatja.

A betegség hivatalos neve az erektilis diszfunkció, melynek hatására az adott férfi nem képes a közösülésre, vagy nem tudja a megkezdett aktust befejezni. Számos kiváltó ok létezhet, a lelki okoktól kezdve a szervi betegségekig. A lelki eredetű diszfunkció egyik komoly kiváltó oka a stressz, vagy valamilyen mentális zavar, és terápiával vagy stabil párkapcsolat kialakításával akár fel is oldható.

Az életmódbeli sajátosságok is okozhatják a merevedési problémákat, a napi egy doboz cigit elszívók 60%-a találkozhat ezzel a gonddal. A szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés és más bajok is erektilis diszfunkcióhoz vezethetnek, a túlzott alkoholfogyasztás pedig szintén tönkre teheti a férfi potenciát.

A diabétesz vezető ok ezen a területen is, mivel a cukorbetegség károsítja azokat az apróbb ereket és idegeket, melyek nélkülözhetetlenek a merevedéshez. Ezek mellett a folyamatosan szedett gyógyszerek is okozhatnak rövidebb-hosszabb ideig tartó funkcionális zavarokat.

A prosztatabetegségek körét is érdemes megemlíteni, amelyek gyakran járnak együtt a merevedés hiányával. Ilyenkor a gyulladásos folyamatokat ki kell vizsgálni, hogy nincs-e komolyabb betegség a prosztata- és a libidó problémái mögött.

Természetes potencianövelő szerek

Ma már széles körben érhetők el az olyan potencianövelő szerek, melyek gyógynövényekből készülnek, és az évezredek alatt felhalmozott homeopátiás tudást használják fel a potenciazavarok kezelésére. Elérhetők tea, cseppek vagy kivonatok formájában is, és folyamatos szedésükkel nemcsak a merevedési problémák kezelhetők, hanem gyakran segíthetnek a prosztatával kapcsolatos tüneteken is.

A teljesen természetes anyagok emellett még növelhetik a szervezet energiaszintjét, erősíthetik az immunrendszert, és felpezsdíthetik az elmét is. A használatukkal visszatérhet az a magabiztosság, mely ugyanúgy szükséges a megfelelő merevedéshez, mint a teljesen működő testi adottságok.

Hirdetés
Hirdetés