Hirdetés
Hirdetés

Egy kis segítség split klíma vásárláshoz 

| 2020. 07. 20. | 15:40:00
Fűteni is tud, ami máskor hűt.
Egy kis segítség split klíma vásárláshoz 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Klímavásárlás esetén a választás gyakran esik a split klímákra. Ezek azok a készülékek, melyek egy beltéri és egy kültéri egységből állnak. Nem véletlen a népszerűség, hiszen a beltéri egységet a belső terek igényeinek megfelelően kisebbre, formatervezettre készítik a gyártók, míg a külső egységben kap helyet a kompresszor és az üzemelésével járó zaj. A hőszivattyú működési elve alapján üzemelő eszközök a hőt a környezeti hőforrásból nyerik, az áram mindössze a hő szállításában jut szerephez. Tény tehát, hogy a mai korszerű klímákkal takarékosan valósítható meg a kellemes belső hőmérséklet. 

A klímák nem csupán hűtésre alkalmasak, hanem fűthetünk is segítségükkel. Ennek természetesen vannak korlátai, de kiegészítő fűtésként megállják a helyüket a split klímák. Amennyiben kifejezetten fűtési céllal keresgélünk a piacon, akkor érdemes a kifejezetten fűtésre optimalizált berendezések között nézelődni. Ezeknek SCOP értéke A++ vagy A+++, tehát még a fűtés esetében is megvalósul az energiahatékonyság. 

Ha nem tudja eldönteni, hogy megéri-e split klímát vásárolni, akkor érdemes ellátogatnia a klimaszakaruhaz.hu weboldalra. A felhasználás célja mellett az is figyelmet érdemel, hogy hol kerül majd elhelyezésre a berendezés. Míg a belső térben a komfortérzet a cél, addig kívül olyan szempontok is fontosak lehetnek, mint a zajszint. Lehetőség ügyeljünk arra, hogy ne zavarjuk a szomszédokat a külső egység keltette zajjal. 

Fontos, hogy a kültéri egységet esőtől és napfénytől védett helyre szereltessük. Amennyiben műemlék-védelem alatt álló ingatlannal rendelkezik, akkor a helyileg aktuális jogszabályi környezetről is megéri tájékozódni. A hűtés és a fűtés mellett a párátlanítás is megoldható a modern eszközökkel, ez pedig különösen hasznos lehet a magas páratartalommal bíró időszakokban. 

A szűrőrendszernek köszönhetően a split klíma megszűri a polleneket, a kellemetlen szagokat és a mikrobákat. Az allergiától szenvedők számára ez kifejezetten előnyös tulajdonság. A split klímák hatékony és minőségi megoldást kínálnak a lakások, az üzletek, de akár az ipari létesítmények esetében is. Ennek megfelelően érdemes az oldalfali, a mennyezeti, a kazettás vagy a légcsatornás split klíma típus mellett letenni a voksot. 

Hirdetés
Hirdetés