Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Futópad – ezért érdemes otthonra is beszerezni

| 2020. 10. 01. | 15:45:00
A stressz hosszútávon elnyomja az immunrendszer működését.
Futópad – ezért érdemes otthonra is beszerezni
Hirdetés
Hirdetés

Ma egyre többen szenvednek úgynevezett menedzserbetegségben. Mit is takar ez a betegség? Főként a magas pozícióban dolgozó emberek, nők és férfiak betegsége ez. Olyan embereké, akik nap, mint nap sok stresszt élnek át, fontos dolgokról kel dönteniük és a döntésük meghatározza az adott cég helyzetét. A stressz felemészti az embert. Valamennyi stresszre mindenkinek szüksége van, hiszen fokozza a teljesítményt, azonban, ha túl sok ideig, túl magas a stressz hormonok szintje a szervezetben, úgy az komoly betegségek okozója is lehet. 

A túl sok stressz megbetegít

A stressz hosszútávon elnyomja az immunrendszer működését. A folyamatosan fennálló stressz, csökkenti az antitestek termelődését, ez csökkent immunitáshoz, majd különféle betegségek kialakulásához vezethet. Amennyiben, valaki vezető pozícióban tevékenykedik, vagy vállalkozást vezet és gyakran influenzás, vagy sokszor van vírusfertőzése, akkor lehet rá gyanakodni, hogy menedzserbetegségben szenved. 

A stressz és társai

A menedzserbetegség kialakulásában nemcsak a stressznek van kitüntetett szerepe, hanem más tényezők és életmódbeli szokások is közrejátszanak a stressz betegség kialakulásában. Az egészségtelen életmód is szerepet játszhat a menedzserbetegség létrejöttében. Ilyen lehet az egészségtelen táplálkozás, a mozgáshiány, a dohányzás, a túlzott koffeinbevitel, vagy éppen a mértéktelen alkoholfogyasztás. A menedzserbetegségben szenvedő egyénnek a következő tünetei lehetnek: memóriazavar, koncentráció zavar, idegesség, álmatlanság, depresszió, ingerlékenység, vérnyomásgondok, izomfeszültség, izomfájdalom, fájdalom a test számos pontján, légzési nehézség, pánikroham. A tünetek skálája széles. 

A menedzserbetegség megelőzése

Nyilvánvaló, hogy egy személy csak azért nem mond le a vezető pozíciójáról, hogy elkerülje a menedzserbetegséget. Viszont, életmódváltással sokat tehet annak érdekében, hogy a betegség ne hatalmasodjon el rajta. Az életmódváltáshoz tartozik a dohányzás abbahagyása, a koffeinbevitel csökkentése, az egészséges táplálkozás, a rendszeres zöldség és gyümölcsfogyasztás, a koleszterinszint és a vérnyomás normál tartományban való tartása, az elhízás, és ezzel együtt a cukorbetegség elkerülése – ebben a rendszeres étkezés sokat segít, illetve a vércukorszint ingadozását kell elkerülni – és a rendszeres testmozgás az, ami még sokat segíthet. 

A menedzserek sporteszköze, a futópad

Egy futópad még az irodában is elfér, és nagyon sokat segíthet akár a menedzserbetegség elkerülésében is. Ez az eszköz nagyon hasznos lehet az elfoglalt emberek számára, hiszen ezen a sporteszközön be lehet állítani a sebességet, a bemelegítési időt és még az edzési időt is meghatározhatjuk, így ha csak két tárgyalás között mindössze 20 percnyi mozgásra van időnk, azt is megtehetjük. 

Az inSPORTline 15 éve gyárt és forgalmaz futópadokat otthoni, kistermi és edzőtermi használatra. A futópadok megbízható és gazdag funkciókkal rendelkeznek. A futópadhoz elérhetők a futópad applikációk, a szőnyegek és más olyan eszközök, amelyek a kényelmes és biztonságos edzést hivatottak elősegíteni. Az inSPORTline márkaboltjaiban kapható egyes futópadokra 5-10 év garanciát vállalnak. A futópad meghibásodása esetén a céghez tartozó szervizszolgáltatáshoz kell fordulni. Az inSPORTline ezernyi futópadot értékesít évente, összesen 20 országban. A futópadkészletük folyamatosan megújul és modernizálódik. Készletükben megtalálhatók a hoteles, az otthoni és a profi futópadok is. Ez utóbbiak nagyon masszívak, strapabírók, erős motorral és szélesebb futófelülettel rendelkeznek, mint az otthoni használatra tervezett és gyártott futópadok. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés