Visszahívja egyik termékét az Auchan

borsodihir.hu

2020.11.20. 08:54

Visszahívja egyik termékét az Auchan
A kép illusztráció. (Fotó: freepik.com)

Ha vett belőle, vigye vissza az áruházba!

Hirdetés

Hirdetés

Listeria monocytogenes jelenléte miatt a forgalmazó visszahívja az Auchan Tuti Tipp szeletelt bacon szalonna, 100 g elnevezésű termékét.

Gyártó/ Forgalmazó Pápai Hús Kft./Auchan Magyarország Kft.
Minőségmegőrzési idő 31.01.2021.
EAN kód 5999086424822

A forgalmazó tájékoztatása szerint a visszavitt termék teljes vételárát – blokk hiányában is – visszatéríti. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosító adatokkal megegyező terméket alapos hőkezelés nélkül ne fogyasszák el!

A Listeria monocytogenes baktérium az élelmiszerekben gyakran előfordul, megbetegedést azonban csak nagyobb baktériumszám mellett okoz. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, ezért minden 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer elfogyasztása kockázatos lehet, ha annak összetétele támogatja a baktérium szaporodását. Veszélyt jelenthetnek például az azonnali fogyasztásra kész (ready-to-eat) élelmiszerek; a nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült termékek; a lágysajtok (feta, brie, camembert, stb.); a nyers húst tartalmazó ételek, a húskészítmények; a nyers halak, a füstölt lazac; a nyers zöldségből készült saláták. A panaszok kialakulásának ideje általában a fogyasztást követő 1 nap és 1 hét közé tehető. A fertőzés jellemző tünetei a láz, hányás, hasmenés, fejfájás. A kialakult betegségnek – főként a várandós nők körében – súlyos következményei lehetnek.

Érzékeny csoport a csecsemők, várandós nők, idősek, valamint gyenge immunrendszerű emberek.
Auchantermékvisszahívás

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés