Hirdetés
Hirdetés

Közös terek színezésére lehet festéket nyerni

| 2021. 04. 07. | 11:31:00
Óvodák, iskolák, önkormányzatok és helyi közösségek is jelentkezhetnek.
Közös terek színezésére lehet festéket nyerni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizedik alkalommal hirdetik meg idén a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatát, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni. A pályázatra minden olyan iskola, óvoda, önkormányzat vagy aktív közösség jelentkezését várják, akik szeretnének egy vidámabb, élettel telibb környezetbe visszatérni a járványhelyzet lecsengésével. A pályázatokat a jelentkezők az akciót szervező egyesület weboldalán május 7-ig nyújthatják be.

A Let’s Colour népszerű pályázata a tavalyi évben a járványügyi helyzet miatt elmaradt, de idén újult erővel tér vissza, és országszerte várja a jelentkezőket a kreatív projektötletekkel. Mivel a festéseket a nyár folyamán valósítják meg, a járványhelyzet várható javulásával a közösségek lassan visszatérhetnek megszokott környezetükbe. 

Szebb és biztonságosabb környezet

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat, akik tevékeny részt akarnak vállalni környezetük megszépítésében. A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják,

  • a tízezer fő alatti,
  • a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek.

A pályázat nyerteseinek a festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását, valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei együtt valósítják meg. Amennyiben a nyári hónapokban a korlátozások még érvényben lesznek, a szervező csapat előre felrajzolja a megtervezett mintát, amit később az engedélyezett létszámban a pályázó önkéntesei kifesthetnek. A nevezés feltétele, hogy a kifestendő kültéri vagy beltéri falfelületet - mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be - a pályázó biztosítsa. A projekt külön érdekessége, hogy az akcióban használt beltéri festékek miatt maguk a falak is fertőtleníthetővé válnak, így nemcsak szebb, hanem higiénikusabb környezetet is kaphatnak a nyertesek.

Május 7-ig lehet jelentkezni

Hirdetés
Hirdetés