Hirdetés
Hirdetés

Éjszaka is lehet horgászni, de csak védettségi igazolvánnyal

| 2021. 05. 01. | 13:44:00
Akinek nincs védettsége, éjfélig maradhat a vízparton.
Éjszaka is lehet horgászni, de csak védettségi igazolvánnyal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május elsejétől újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat – tájékoztatta a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) az MTI-t.

A közlemény szerint a kormány a szövetség kezdeményezésére újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével és a több napos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket. Azt írták: "tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is" az a döntés született, hogy május 1-től újra lehetségessé válik a több mint 700 000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.

Tehát május 1-jén 0:00 órától az éjszakai horgászat a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgász, valamint a felügyelete alatt lévő, 18. életévét be nem töltött, horgászatra jogosult személy esetében időkorlát nélkül megengedett. A horgász a halgazdálkodási vízterület és haltermelési létesítmény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából a kijárási tilalom időszakában a lakóhelyét, a tartózkodási helyét vagy a szálláshelyét elhagyhatja. A halgazdálkodási vízterület halgazdálkodásra jogosultja vagy halőrei kötelesek annak a személynek a halgazdálkodási vízterület területén tartózkodását megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét és a horgászatra való jogosultságát nem igazolja, vagy nem végez horgászati tevékenységet.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező horgászok esetében az éjszakai horgászat május 1-től minden nap éjfélig engedélyezett. 

Hirdetés
Hirdetés