Hirdetés
Hirdetés

Borsodi gyerekek, irány a People Team tábor!

| 2021. 06. 11. | 10:25:00
Angol nyelv vagy programozás? Idejük jó részét mégis a szabad levegőn töltik.
Borsodi gyerekek, irány a People Team tábor!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A borsodiak rengeteg kirándulóhellyel, túraútvonallal és hegyes-völgyes vidékkel büszkélkedhetnek. Szabadidős programban sincs hiány, minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt. Mégis, ha gyerektáborról van szó, szívesen utaznak akár az Alföldre is. A 7–17 éves korosztály számára Kecskeméten található a „táborok tábora”. A háromszor egyhetes nyári fesztivál résztvevői garantáltan nem fognak unatkozni idén nyáron sem.

Sok tábor csak limitált mennyiségben tud helyeket meghirdetni. A kecskeméti PEOPLE TEAM-táborokban szerencsére nem ez a helyzet. Az egyetem kampuszán turnusonként több száz gyermeket tudnak fogadni. Szándékosan nem töltik fel száz százalékban a helyeket. A táboroztatók harmincéves tapasztalata azt mutatja, hogy sok gyerek a turnus közben is dönthet úgy, hogy maradna még. A szülők így a várólisták böngészése helyett akár a turnus indulásának napján is regisztrálhatják a táborozót.

7–17 éves gyerekek jelentkezhetnek az alapvetően ottalvós, de a környéken élőknek bejárósként is igénybe vehető nyári táborba. A PEOPLE TEAM tábor július utolsó és augusztus első két hetére fix program lehet az élményekre és hasznos tudásra vágyó fiataloknak.

Rengeteg variáció

A programválaszték óriási: 10 témacsomagban 30 téma kínál izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokat. A régészek, a lelkes természettudósok, a sportolók, a táncosok és az akrobaták sem szenvednek majd hiányt a mozgásban. Idejük jó részét a szabad levegőn töltik majd. Az angol nyelv vagy a programozás iránt érdeklődőknek sem kell megijedniük: az órák nem a száraz iskolai oktatásról szólnak. A legfőbb szempont a kreativitás és a játékos tanulás. Jó, ha a művészpalánták nagy adag alkotókedvvel érkeznek, hiszen a turnus végi képtárlat vagy a fotókiállítás megnyitójáig rengeteg munka vár rájuk. A kreatívírás-csoportban az ifjú irodalmárok magyar műveket olvasnak, és persze megtehetik első szárnypróbálgatásaikat is a költészet és próza terén.

Nyerő az angol

A több évtizedes trend idén sem változott. A legtöbben az angol nyelvet választják. A PEOPLE TEAM angolkurzusát nem magyar tanárok vezetik. Mint tavaly, a vírushelyzetre való tekintettel 2021-ben is olyan külföldiek tanítanak a PT-ben, akik – bár lehet, hogy csak néhány hónapja, ám – Magyarországon élnek, de nem tudnak magyarul. A táborozók szintfelmérésen vesznek részt, amely után tudásuk és életkoruk alapján 5-10 fős csoportokba osztják őket. Ha valaki teljesen kezdő, az sem jelent problémát. Naponta 210 percben folyik a tanítás. A középpontban a kommunikáció áll. Nyelvi játékok, projektalapú akciók, rejtvények és aktív feladatok segítségével bővül a gyerekek szókincse és beszédkészsége. A tábor végén diploma tanúsítja az elvégzett munkát.

Végtelen felszabadultság

Délutánonként minden gyerek eldöntheti, milyen programokon szeretne kikapcsolódni: strandolás, sportok, játékszoba, kézműves-foglalkozások, számháború és rengeteg más élmény közül választhatnak. A turnusokban minden korosztály képviselteti magát. A szervezők ezt figyelembe véve a közös műsorokon túl speciális eseményeket is szerveznek csak kamaszoknak. 13 éves kortól ajánlott a takarodó utáni filmklub, de vannak pályaválasztási és felvilágosító előadások is. A kisebbeket bohóc, bűvész és mesedélután szórakoztatja. Mindenkinek szólnak az állatbemutatók. A táborozók megismerkedhetnek Kecskemét nevezetességeivel is. A városi vetélkedő alkalmával a település híres szülötteivel és történelmével kapcsolatos kérdésekre keresik a válaszokat. Nem maradhat el a látogatás a vadasparkban és az arborétumban sem.

Szórakozás ezerrel

Esténként a tábor egy hatalmas fesztivállá változik. A vetélkedőkön különböző színű gyerekcsapatok mérik össze ügyességüket és kreativitásukat. A koncerteken, a zenés-táncos mulatságokon és a karneválon garantált az önfeledt szórakozás. A táborból senki nem távozik üres kézzel. Minden gyermek oklevelet kap a teljesítményéről. A csapatok minden tagja ajándékokkal térhet haza. Az elkészült versek és novellák megjelennek a tábor honlapján. A saját festményeit és fotóit mindenki hazaviheti. A különböző szekciók bemutatóit a szülők személyesen is megtekinthetik, miközben megkóstolják a kuktatáborosok süteményeit. Aki nem tud eljönni, a produkciókat visszanézheti az interneten.

Hirdetés
Hirdetés