Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok német nem tenné le a maszkot

| 2021. 06. 02. | 12:42:00
Főként az idősek tennék napi rutinná.
Sok német nem tenné le a maszkot
Hirdetés
Hirdetés

Németországban a lakosság több mint 40 százaléka a koronavírus-világjárvány után is viselne szájat és orrot takaró maszkot, hogy megelőzzön fertőzéseket – olvasható egy június 2-án ismertett felmérésben.

Az Augsburger Allgemeine című lap a hírportálján a felmérést ismertetve kiemelte, hogy sok ázsiai országban már jóval az új típusú koronavírus megjelenése előtt a mindennapok része volt a maszkviselés, és a világjárvány révén Németországban is meggyökeresedhet. Ezt jelzi a Civey közvélemény-kutató társaság felmérése, miszerint  a lakosság legnagyobb csoportja, 45 százaléka a pandémia után is viselne maszkot, például influenzajárvány idején. Ugyanakkor 42 százalék tartósan szakítana a maszkviseléssel, míg a bizonytalanok aránya 13 százalék.

Az Augsburger Allgemeine összeállítása szerint az új koronavírus terjedésének lassítását szolgáló fertőzéshigiéniai szabályok – maszkviselés, társas távolságtartás, gyakori kézmosás és szellőztetés – egy sor további vírus terjedését is megakadályozták Németországban. Így például az influenzajárvány 2020-2021-es szezonja jóformán elmaradt, az ugyancsak cseppfertőzéssel terjedő norovírust pedig harmadannyi ember szervezetében mutatták ki tavaly, mint a koronavírus-világjárvány előtti utolsó évben, 2019-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés