Hirdetés
Hirdetés

Költöztetés vidékről? Akár külföldre is megoldható!

| 2021. 08. 13. | 11:11:00
Ez a piac sajnos a mai napig is hiénákkal van felhígulva.
Költöztetés vidékről? Akár külföldre is megoldható!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha egy költöztetés vidéki címről történik, akkor sokak gondban vannak, mert nehezen találnak megfelelő szállítmányozó partnert. Pedig vannak olyan budapesti költöztető cégek is, akik korrekt árazással, megbízhatóan szállítanak vidéki címről. Ráadásul nem csak vidékre vagy a fővárosba, de még külföldre is vállalnak fuvarokat.

Ha ezzel tisztában van, máris könnyebben talál majd megfelelő partnert a bútorai szállításához. Márpedig nem mindegy, hogy kit választ, mert ez a piac sajnos a mai napig is hiénákkal van felhígulva. Nézzük, mire érdemes mindenképp figyelnie ahhoz, hogy Önt se verjék át!

Költöztetés vidékről, csak előleggel?

Ha meg szeretne bízni valakit azzal, hogy költöztesse el a vagyontárgyait, akkor annak előleget a legritkább esetben fizessen! Mondhatnánk azt is, hogy soha, de azért egy külföldi út esetén azért előfordulhat. A külföldi szállítás esetén a cégnek is több költsége merül fel, és sokat bukhatnak akkor, ha a megbízó meggondolja magát. Épp ezért ez esetben indokolt lehet az előleg, de ez sem a teljes összeget kell jelentse.

Ellenben, ha belföldi szállításról van szó, semmiképp se fizessen előleget! Egyszerűen nem indokolja semmi. Belföldön nincsenek plusz költségek, nincs miért előleget kérnie egy cégnek.

Keressen egy tisztességes, megbízható költöztetőt

Nagyon fontos, hogy megtalálja azt a céget, akivel garantáltan nem égeti meg magát. Az előző bekezdésben már olvashatott egy árulkodó jelet, mellyel tudja szűrni a potenciális hiénákat. De természetesen vannak még továbbiak is, melyekre mindenképp oda kell figyelnie.

Ilyen jel az is, hogy ha kér egy árajánlatot, akkor azt mindenképp írásban kell megkapnia. Nem fogadhat el olyan válaszokat, hogy: majd megbeszéljük, nem lesz sok, nálunk olcsóbbat nem talál, megoldjuk okosba. Ez mind-mind csak ködösítés, mellébeszélés és egyben egy jel is arra, hogy másik költöztetőt kell keresnie.

Továbbá arra is érdemes figyelni, hogy van-e a cégnek honlapja, ahol vannak-e ügyfélvisszajelzései. Van-e ügyfélszolgálatuk, ami elérhető-e telefonon, vagy nem veszik fel? Segítőkész-e az ügyfélszolgálatos és próbálja-e megoldani a problémáját, vagy inkább flegma és lekezelő? Számos ilyen apró árulkodó jellel találkozik, ha rossz helyre kopogtatott. Ne féljen ilyenkor megszakítani a kapcsolatot velük. Ne feledje, a feladat az ez: költöztetés vidékről. Nem pedig az, hogy pénzlehúzás vidéken.

Ha a teljes folyamatot kiadná

Bár alapvetően azzal indul a költöztetés, hogy megfogják a szakemberek a bútort és leviszik, igazából már hamarabb megkezdődött. Előtte még fel kell készíteni a vagyontárgyainkat a szállításra. Ehhez pedig megfelelően be kell őket csomagolnunk.

Hirdetés
Hirdetés