Hirdetés
Hirdetés

Mellnagyobbítás előtti vizsgálatok: így érdemes készülni

| 2021. 08. 24. | 12:40:00
Attól függ, hogy hány éves a páciens.
Mellnagyobbítás előtti vizsgálatok: így érdemes készülni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mellnagyobbító műtétek előtt pár vizsgálatot mindenképpen el kell végezni, annak érdekében, hogy minél komplikációmentesebb és biztonságosabb legyen a beavatkozás.  Dr. Falus György plasztikai sebész szerint a páciens korától is függ, hogy milyen vizsgálatokra van szükség egy mellnagyobbítás előtt.

Ezeknek a műtéteknek a célja, hogy a mellek méretét növeljék, a mell szimmetriáját és esztétikus formáját elérjék. Minden egyes mellnagyobbító műtétet a pácienshez, testalkatához kell igazítani. A műtét előtti konzultáció nagyon fontos. A sebész meghallgatja a páciensek mellmérettel kapcsolatos kívánságait és a különféle megjelenéssel kapcsolatos aggályokat. Ezeknél a beavatkozásoknál is a legfontosabb a biztonság, így megfelelő előszűrés szükséges. Minden egyes páciens kortörténetét alaposan kiértékeli a sebész mielőtt elvégezné a beavatkozást.

A kórtörténet mellett fontos, hogy pár vizsgálatot elvégezzenek, amelyek attól függenek, hogy hány éves a páciens. Amikor mellnagyobbításon gondolkodunk akkor a különféle korosztálynak más és más a célja a műtéttel. A 20-as éveikben járó hölgyek a kicsi melleket szeretnék megnövelni, míg az idősebb korosztály a szülés és szoptatás után elvesztett melltérfogatot szeretné helyreállítani. A mellnagyobbításon átesett páciensek túlnyomó többsége nagyon elégedett a végeredménnyel, de ehhez a műtét előtt őszintén el kell mondaniuk az elvárásaikat. Az ideálisnak mondható implantátumméret függ a mell anatómiájától, a testalkattól és a bőr rugalmasságától is. Sok páciens teste nem alkalmas a nagyobb méretű mellimplantátumok beültetésére, illetve sokszor okoz problémát az, hogy sokan a mellnagyobbítást összekeverik a korrekciós műtéttel. Ezek a beavatkozások megnövelik a mell méretét, de nem korrigálják az erősen lógó melleket. Ilyen esetekben el kell végezni a korrekciós műtétet is. Ezekre a részletekre is érdemes kitérni amikor a konzultációra kerül sor.

És most nézzük meg, hogy milyen vizsgálatokat szükséges elvégezni műtétek előtt az egyes korosztályoknál. A vizsgálatokat a klinikán két korcsoportra bontják, a 40 év alattiakra és a 40 év felettiekre. Ezek a vizsgálati csomagok magukba foglalják a laborvizsgálatokat is. 40 év alattiaknál emellett EKG, mellkasröntgen, mell ultrahang szükséges, esetenként mammográfia. 40 év felett a fenti vizsgálatok annyi kitétellel, hogy a mammográfiás vizsgálatot mindenképpen el kell végezni, mert anélkül nem lehet elvégezni a mellnagyobbító műtétet. Esetenként további vizsgálatokat is kérhet a sebész. Ez függ attól, hogy korábban a páciens átesett-e plasztikai műtéten, van-e olyan gyógyszer, amelyet rendszeresen szed, illetve szenved-e valamilyen betegségben. A konzultációra érdemes az előző műtétek zárójelentéseivel és szakorvosi véleményekkel érkezni. Ha mindezt magunkkal visszük, akkor biztosak lehetünk abban, hogy mindent alaposan le tudunk egyeztetni a sebésszel annak érdekében, hogy a műtét minél tökéletesebben sikerüljön.

Hirdetés
Hirdetés