Hirdetés
Hirdetés

A különböző halbetegségek gyógyítása 

| 2021. 09. 15. | 16:36:00
XXX
A különböző halbetegségek gyógyítása 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legyen szó bármilyen akváriumról, minden egység különbözik, akárcsak a benne élő halak. Arról nem is beszélve, hogy ahányféle hal, annyiféle betegség ütheti fel a fejét, ami szép lassan az egész halállományt megfertőzi. Éppen ezért, amikor a legelső tüneteket észleljük, már azonnal meg kell kezdeni a kezelést, így elkerülhető, hogy minden hal áldozatául essen az adott kórokozónak. 

Nem mindegy, hogy vírus vagy baktérium 

Halbetegségek esetén az első lépés, hogy meg kell határozni, milyen kórral állunk szemben. Számos halgyógyszer létezik, mint például a Sera Costapur, illetve a Baktopur Direct vagy a Sera Omnipur. Ezek mindegyike rendkívül magas hatásfokkal rendelkezik, de természetesen korántsem mindegy, hogy melyiket, milyen betegség esetén alkalmazzuk.

A Sera Omnipur hatékony kezelést nyújt a bakteriális eredetű halbetegségekre, így a legtöbb fertőzés kezelése könnyedén megoldható. A teljesség igénye nélkül, ilyenek például a bakteriális fertőzések, uszonyrothadások, gombásodások (Saprolegnia, Achlya), bőrbetegségek (Costia, Chilodonella), Trichodina, Odinium, uszony- és bőrélősködők (Dactylogyrus, Gyrodactylus), illetve a külső sérülések, sebek.

Ezek között találhatunk külső, illetve belsőleges fertőzéseket egyaránt, de szerencsére a Sera Omnipur hatékonyan megbirkózik ezek mindegyikével, akár egy hét alatt. Természetesen előfordulhat olyan is, hogy nem elegendő az egyhetes kezelés, bár ez a ritkább esetek egyike.

Hogyan használjuk a Sera Omnipurt?

Nem véletlen, hogy mindenki annyira kedveli a Sera Omnipurt, hiszen a használata rendkívül egyszerű. Egy 50 milliliteres kiszerelés 1000 liter vízhez elegendő, azaz 1 ml Sera Omnipur 22 liter vizet képes hatékonyan kezelni. A Kedvence.hu vízkezelő szerei között elérhető kiszerelések nagyon gazdaságosak.

Mielőtt nekikezdünk a folyamatnak, érdemes kikapcsolni az aktívszenes szűrőket, az UV-lámpákat, valamint kiemelt hangsúlyt kell fektetni arra, hogy megfelelő legyen a helyiség szellőzése, ahol használni szeretnénk a Sera Omnipurt. Öntsük a megfelelő mennyiséget az akváriumba, majd egy héten keresztül hagyjuk hatni azt. Ezalatt az egy hét alatt látványos javulásnak kell végbemennie az akváriumban, vagy amennyiben ez nem következik be, akkor meg kell ismételni az eljárást.

Ismétlés esetén mindenképp érdemes 24 órán keresztül járatni az aktívszenes szűrőt, vagy pedig egy részleges vízcserét végrehajtani az akváriumban. Természetesen ha nem szükséges az ismétlés, akkor ugyanígy kell eljárni, annyi különbséggel, hogy nem kell elkezdeni egy újabb hetet.

Amennyiben a különféle betegségek egy édesvízi kerti tóban támadnak, akkor nagyon jó választás a Sera Pond Omnipur.

Hirdetés
Hirdetés