Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért érdemes hajópadlót alkalmazni?

| 2021. 09. 19. | 12:44:00
XXX
Miért érdemes hajópadlót alkalmazni?
Hirdetés
Hirdetés

Minden helyiség egyik legszembetűnőbb eleme a padló, annak ellenére, hogy ritkán figyelünk rá oda. Nagyban befolyásolja a szoba kinézetét és összképét, akárhova nézünk, a szemünk előtt van, ezért fontos, hogy jól válasszuk meg.

A hajópadló előnyei

A padló alapján tudat alatt véleményt formálunk a helyről és tulajdonosáról, legyen a talpunk alatt kopott linóleum vagy díszes kőlap. Egy koszos, foltos szőnyegre legfeljebb cipőben szeretnénk rálépni, míg egy fényes, csillogó parkettán nem is mernénk utcai lábbelivel átgyalogolni.

Az otthonosság és rendezettség hatását sugározza a hajópadló, ugyanis egyszerre elegáns és természetes kinézetű. A fa rajzolata kevés helyen mutatna rosszul, ezért lényegében bármilyen helyiségben kiválóan alkalmazható.

Meleg, kellemes érzetet kelt az emberben, jelentősen növelve a komfortérzetet. Ezt a hatást rendkívül nehéz más padlóburkolatokkal leutánozni. Például egy famintázatú műanyag ezt sosem fogja elérni.

A Káplár fatelepnél kapható hajópadló elemekre mezítláb rálépni is kellemes érzés, mivel a világos színezetű elemek fája kifejezetten puha. Emellett ezek a padlótípusok többféle profillal is kaphatók, ezáltal többféle lehetőségünk is van a végleges kinézet megválasztásánál.

Az egyszerű verzió az a típus, amire a legtöbben gondolunk, ha meghalljuk a hajópadló szót, azonban létezik fózolt variáció is. Ennek az opciónak az a lényege, hogy az egyes lécek határánál egy nem túl mély, V alakú mélyedés jelentkezik. Jelentősége kizárólag esztétikai, azonban jelentősen más képet mutat, mint a hagyományos verzió.

Kevésbé szögletes lehetőség a faházprofil, ami enyhén domborított lécekkel dolgozik, ezáltal igazán különleges hatást keltve.

Nem csak szép, de hasznos is

A hajópadló kinézete mellett más előnyöket is nyújt, amire más burkolatok nem feltétlenül képesek. Mivel faanyagról beszélünk, lassabban hűl le, mint például a műanyag vagy a kő, ezáltal hosszabb ideig képes tartani a meleget. Ez különösen a hűvösebb hónapokban érdekes.

A fa emellett rugalmas, így az ízületeket is kevésbé terheli keményebb opcióknál. Élettartama is kifejezetten hosszú, nem különösebben sérülékeny. Tartóssága festéssel és lakkozással jelentősen meghosszabbítható, ami az esetleges kártevők ellen is védelmet nyújt.

A hajópadló takarítása rendkívül egyszerű, különösen lakkozás után. A nedvességet nem szívja be, a hézagmentes illeszkedés pedig megakadályozza, hogy eldugott helyeken megüljön a kosz.

A hajópadló lefektetése

Hajópadlót lefektetni viszonylag egyszerű feladat. Az egyes lécek hosszanti kialakítása ugyanis úgy van megtervezve, hogy pontosan egymásba illeszkedjenek. Ennek köszönhetően a teljes burkolat hézagmentesen beépíthető.

A nút és a féder az a két elem, ami ezt a konstrukciót lehetővé teszi, neked pedig csak azzal kell foglalkoznod, hogy megfelelő oldalával felfelé fektesd le a léceket. Ha jó munkát végzel, a padló elemei tökéletesen egymásba fognak illeszkedni. A rögzítést pedig forgácslapcsavarokkal tudod elvégezni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés