Hirdetés
Hirdetés

Vértezd fel kertedet kültéri mozgásérzékelős lámpákkal, és tudd biztonságban magadat!

| 2021. 09. 19. | 12:41:00
XXX
Vértezd fel kertedet kültéri mozgásérzékelős lámpákkal, és tudd biztonságban magadat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben kertes házzal rendelkezel, elengedhetetlen, hogy beszerezz egy kültéri mozgásérzékelős lámpát, hiszen számos szituációban megkönnyítheti a dolgodat. 

Legyen szó egy nyári estéről vagy egy téli délutánról a teraszon, a garázs előtt, a kocsibeállónál, a kerti sütögetőnél vagy a medencénél sokkal kényelmesebb az ott tartózkodásod, amennyiben pont időben kapcsol be a világítás. 

A mozgásérzékelős lámpákkal nem csak energiát, de pénzt is spórolhatsz, hiszen csak akkor kapcsol fel, amikor ténylegesen szükség van rá. Elfelejtheted az éjszakai baleseteket, valamint az elemlámpás bolyongásokat, hiszen egy mozgásérzékelős lámpa megoldást nyújthat számos problémára. 

A kültéri mozgásérzékelős lámpák előnyei

Kültéri lámpák esetén sokszor elfelejtődnek a lekapcsolások, így hosszú órák vagy napok után derül fény egy felkapcsolva hagyott világításra, amely akkorra már jól leterhelte a villanyszámládat. Mindez kiküszöbölhető, nem csak a világítástechnika modern kori szakembereinek véleménye alapján. Hatékony és mindazonáltal kényelmes is egy olyan világítóeszköz, amely mozgás hatására bekapcsol, majd egy bizonyos idő után önmagától le is kapcsol. 

Biztonságot is nyújtanak, mivel ha éppen a kert másik végében lévő sötét sarokban felejtettél valamit, azt a távot zökkenőmentesen megteheted, ha látod, hogy éppen hova és mire lépsz. A biztonság azonban máshogy is mérhető, hiszen azzal, hogy bizonyos mozgásra felkapcsolódik a lámpa, azzal váratlan és kifejezetten kellemetlen látogatóinkat és rosszakaró vendégeinket is könnyen elriaszthatjuk. Így egy olyan pontja sem lesz a kertnek, amely a hétköznapi szemnek láthatatlan.

Amennyiben szeretnéd beszerezni a legideálisabb kültéri világítást, akkor nézz körül az Alkonylámpa kínálatában lévő mozgásérzékelős lámpák között, ahol megvásárolhatod a szükséges készüléket.

Amit a mozgásérzékelőkről érdemes tudnod

Működési elv tekintetében a mozgásérzékelős lámpák elsődleges feladata, hogy a hozzákapcsolt világítóberendezést szükség esetén automatikusan, azaz emberi beavatkozás nélkül fel- és lekapcsolják. Mivel legtöbb esetben a kültéri mozgásérzékelős lámpák rendelkeznek úgynevezett alkonykapcsolóval, így még kényelmesebbé teszik a folyamatot, ugyanis folyamatosan mérik az uralkodó fényerősséget. Egy előre beállított értékhez igazodnak, így amint a fény erőssége eléri az adott értéket, akkor felkapcsolódik a világítás. A napfelkeltével pedig lekapcsolják azt, így nappali körülmények között egyáltalán nem fogyasztják feleslegesen az áramot.

Sokan azért tartanak a mozgásérzékelős lámpától, mert félnek attól, hogy olyan helyzetben is bekapcsolnak, amikor nem lenne rá szükség, mindezt ki lehet küszöbölni az érzékelési távolság, a látószög és a világítási idő beállításával, valamint a lámpatest megfelelő elhelyezésével.

Hirdetés
Hirdetés