Hirdetés
Hirdetés

Amit az eljegyzési gyűrűről tudni szeretnél 

| 2021. 11. 14. | 16:12:00
XXX
Amit az eljegyzési gyűrűről tudni szeretnél 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbb ember számára az eljegyzési gyűrű egy óriási mérföldkő, mely egy következő nagy lépéshez vezet. Éppen ezért a többség alaposan átgondolja, hogy honnan és milyen ékszert szerez be.

Persze rengeteg kérdés merül fel mindenki fejében, mielőtt a kiválasztásra kerül a sor, de ha elolvasod mai bejegyzésünket, akkor kevesebb nehézséggel kell szembenézned. 

Alapanyag és kövek

Míg az ókorban még bármilyen anyagból készültek eljegyzési és karikagyűrűk, addig manapság a legnépszerűbb alapanyagok a nemesfémek. Ezek közül is a legkeresettebb az arany, mely önmagában egy puha nemesfém, így minden esetben bizonyos más fémek ötvözésével nyeri el azt a keménységet, ami alkalmassá teszi eljegyzési gyűrűnek. Ennek során az arany színe változik az ötvözőanyagtól függően, így jönnek létre a hagyományos sárgaaranyból a fehér-, illetve a rozéarany árnyalatok. A fehérarany jellemzően a nikkel, az ezüst, illetve a palládium ötvözetével születik meg, melyek közül a nikkel allergizál, így egyre kevésbé használják. A rozéarany a vörös résztől kapja jellegzetes rózsaarany színét, így nem véletlen, hogy egyre többen választják ezt az árnyalatot kiegészítőknek, sőt eljegyzési gyűrűhöz is. 

Az eljegyzési gyűrűk többségében követ tartalmaznak, ami lehet gyémánt, illetve más féldrágakő egyaránt. A legtöbb menyasszony gyémántra vágyik, hiszen ennek a tartóssága szimbolizálja a hűség és a kapcsolat törhetetlen és örökké tartó voltát. Bevállalósabb menyasszonyoknak nagyon jó választás lehet a különböző színes féldrágakő vagy ezek kombinációja.

Az is előfordulhat természetesen, hogy valaki nem engedheti meg magának a gyémántot, így az ő esetükben nagyon jó választás a cirkónia, ami nagyon kicsit tér el a gyémánttól, csak időnként van szükség egy kis polírozásra. Az, hogy ki milyen drágakövet választ az eljegyzési gyűrűbe, maximálisan szubjektív és a saját pénztárcánkhoz igazított megoldás.

Az Ékszerpalota kínálatában minden variációra találunk megoldást, így érdemes körülnézni.

Stílusok és elrendezések

Eljegyzési gyűrűk esetén a legtöbb változás a kövekben, azok elrendezésében, színében és darabszámában lehet. A legnépszerűbbek az úgynevezett szoliter gyűrűk, melyek egy központi követ tartalmaznak, tehát az a gyűrű minden éke. Ez lehet hagyományos gyémánt, illetve színes féldrágakő egyaránt. Hasonlóan népszerűek a 3, illetve 5 köves eljegyzési gyűrűk, melyek között szebbnél szebb darabokat találhatunk. Ebben az esetben lehet három nagy és sok kis kő különböző elrendezésben. 

Az eljegyzési gyűrűket különlegessé teheti meg a kövek foglalata, azok csiszolása és elrendezése is. Ár tekintetében pedig határ a csillagos ég, függően attól, hogy milyen alapanyagú eljegyzési gyűrűt szeretnénk, milyen és hány darab kővel.

Hirdetés
Hirdetés