Hirdetés
Hirdetés

Hajhab: a szentháromság egyike

| 2021. 12. 14. | 13:43:00
XXX
Hajhab: a szentháromság egyike
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hajhab, a hajlakk és a hajzselé azon termékek közé tartoznak, amelyeket mindenki, bárki meg tud nevezni. Még akkor is, ha nincs különösebben otthon a hajformázók területén.

A borotvahab mellett a hajhab a gyerekek kedvenc játéka is: a flakonból kibuggyanó, illatos, könnyed hab a fürdőszobai játékok kedvelt eleme. Emellett persze felkerült rendeltetésszerű helyére, ahol több-kevesebb sikerrel helytállt néhány órán keresztül. Aztán volt olyan széria, ahol hab helyett inkább valamiféle vizes lé jött a flakonból néhány használat után, hiszen nem volt még kiforrott technológia az anyagra.

Ma azonban igazi, cukrászhabállagú anyagot kapunk a flakonból, ami nagyon jó illatú, körbeöleli a hajszálakat, nem nehezíti el a frizurát, hanem rugalmasan tartja, közben ápolja is. Nyoma sincs az erős szárító hatású anyagoknak, a ragadós érzetnek vagy a bemattuló hajszálaknak.

Ne habozz, hajhabozz!

Akinek gyenge, tartás nélküli a haja, szinte biztos, hogy használ hajhabot. Ám a közvélekedéssel ellentétben a hajhab helye elsősorban a hajtöveknél van. A fejre habot simító reklámfogás valóban csak egy képileg jól megfogható mozdulat, a valóságban a hajtövekhez kell bejuttatni az anyagot. Ezt a legkönnyebben egy ritka fogú fésűvel lehet megoldani. Ilyenkor a hajtőnél fejti ki emelő hatását, nem fogja a fejbőrhöz húzni a szálakat az anyag. Ráadásul a fésüléssel elkerülhető, hogy szárítás közben csomósodjon az anyag. Az eredmény könnyed, fényes, mégis erőteljes haj.

Van még egy tévhit, amit el kell oszlatni. A tartás nélküli, esetlen hajhoz nem kell extra erős tartást biztosító hab. A mindennapok során egy közepesen erős tartást biztosító bőven elég, amit megtalálhatsz a Hair-Line webáruházban. Ha valami extrém körülmény merül fel (mondjuk egy huzatos helyen való hosszabb ideig tartó tartózkodás, kimondottan szeles idő szabadtéri program során), akkor arra az alkalomra a biztonság kedvéért használhatsz valami erősebbet. De ne vidd túlzásba, hiszen nincs rá szükség.

Használati utasítás

A hajhab felviteléről és eloszlatásáról már volt szó. A törölközőszáraz hajon kell alkalmazni, ugyanis száraz hajra téve azonnal ragacsossá válik. A még nedves hajon dolgozik szépen, ha szárítás közben hagyod, hogy a levegő bejusson a hajtövekhez. Kefével, ujjakkal segíthetsz ebben. Itt kell megemlíteni, hogy a habokban hővédő funkció is van, hiszen az ápolási-formázási folyamat végén kerülnek fel a hajra. 

Göndör haj esetében például a minőségi Style Stories termékek lehetnek a társaid, amelyek között kimondottan a göndör haj fürtjeinek kiemeléséhez is találsz termékeket. A Moringa Oleifera hatóanyag ápol, táplál, és még szagsemlegesítő hatása is van. Szóval ne habozz!  

Hirdetés
Hirdetés