Hirdetés
Hirdetés

Így néz ki a vezetésoktatás automataváltós autóval

| 2021. 12. 21. | 10:54:00
XXX
Így néz ki a vezetésoktatás automataváltós autóval
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen az, amikor automataváltós autó segítségével történik az autósoktatás, illetve a vezetés gyakorlatának az elsajátítása? Milyen könnyítést jelentenek az automataváltós modellek, és miért érheti meg mellettük letenni a voksot? Bízunk benne, hogy a cikk elolvasása sokak számára könnyítheti meg a jogosítványszerzés folyamatát. Merthogy az automataváltós autókkal zökkenőmentes út vezethet egészen a vezetői engedélyig.

Milyen az, amikor egy automataváltós autó vezetőülésében ülsz?

Furcsamód már elsőre sem tűnik annyira félelmetesnek a gondolat, hogy neked azt az autót vezetned kell. Kormány, gázpedál és fékpedál, néhány apró kiegészítő, de ennyire korlátozódik azon eszközök halmaza, amelyeket kezelni kell.

Ami igazán fontos, hogy sem a sebességváltó, sem pedig a kuplungpedál használatára nincs gondod. Elképesztő, hogy mekkora felszabadulást jelenthet ez. Innentől sokkal több figyelem juthat a közlekedésre, a többi járműre, no és persze a vezetés élményére.

Nem is a véletlen műve tehát, hogy egyre többen választják a korszerű automataváltós autókat, hogy rajtuk keresztül jussanak el a jogosítvány megszerzéséhez.

Jól sejtjük, hogy minél könnyebben és egyszerűbben szeretnél jogosítványt szerezni?

Természetes a dolog, hiszen ki ne akarná így csinálni? Ehhez mérten jársz sokkal jobban akkor, ha a választott autó kezelhetőség szempontjából minél inkább könnyíti és egyszerűsíti a folyamatot.

Leginkább olyan korszerű automata autót vezetni, mintha csak dodgemben ülnél. Az előrehaladáshoz elég a gázpedállal foglalkozni, a lassításhoz pedig csak a fékkel kell törődni.

A legjobb, hogy nincs kellemetlen lefulladás. Az olyan gyötrelmektől sem kell tartanod, mint például az emelkedőn való kézifékes elindulás. Nem kell fáradságos módon megszoknod, ahogy a kuplung és a gázpedál kezelése tényleg a megfelelő módon működni tud. 

Felejthetetlen érzés, ahogy sokkal egyszerűbbé válik a folyamat. A LikeDrive autósiskola jogosítvány akciói pedig valós megoldást nyújtanak ebben.

Mikor járhatsz jól mindenképp az automataváltós oktatással?

Nehéz elképzelni, hogy bárki számára bármiféle kellemetlenséget generálna az automataváltós oktatás választása. Ezzel együtt sokan vannak, akiknél kimondottan racionális döntés lehet az automata modellek mellett letenni a voksot.

Ha például tartasz egy kicsit a vezetéstől, vagy kimondottan félsz is a forgalomban történő közlekedés gondolatától. Ha nincs releváns tapasztalatod és elsőre távolinak érzed annak a gondolatát, hogy sikeresen meg tudod szerezni a jogosítványt.

A korszerű automataváltós autók a funkcionalitásuknak, az egyszerű kezelhetőségüknek és a könnyed úttartásnak köszönhetően elképesztően sok hozzáadott értékkel bírnak. Ilyen autót vezetve gyorsabban lehet meg a jogsid, mint azt előre gondolnád.

Hirdetés
Hirdetés