Hirdetés
Hirdetés

Kövesse az életmódváltás eredményét egy személymérleg segítségével

| 2021. 12. 14. | 13:40:00
XXX
Kövesse az életmódváltás eredményét egy személymérleg segítségével
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Van egy olyan készülék, amely megléte szükségszerű a háztartásokban, azonban nem tartozik a legtöbb ember kedvenc használati eszköze közé. Ez a kellemetlen készülék a személymérleg, amelyet sokan ok nélkül utálnak, pedig csupán a valóságot tükrözi. 

Minden háztartásban lennie kellene egy ilyen kifejezetten hasznos mérlegnek, hiszen felhívná az emberek figyelmét a helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás fontosságára. 

Azonban a legtöbb esetben az eszközre való igény az újév kezdetén, valamint a nagy tavaszi fogyókúrákra és léböjt kúrákra való tekintettel növekszik meg, hiszen a mérleg segítségével lesz képes legkönnyebben megfigyelni a szervezetben végbemenő változásokat. Ma már nem csak a hagyományos mechanikus mérlegek léteznek, a digitális mellett válogathat az intelligens mérlegek között is, amelyek nem csak a testtömeget, hanem a testben lévő zsír, az izom és a víz százalékát is kimutatják. 

A személymérlegek hasznossága

Így ma már rengeteg verzió elérhető a piacon, áruk pedig széles skálán mozog. Amennyiben szeretné beszerezni az igényeihez leginkább igazodó, a fogyókúráját támogató eszközt, akkor nézzen körül a BestMarkt személymérleg kínálatában, és rendelje meg a szükséges darabot. Higgye el, hamar össze fognak barátkozni a túlságosan is őszinte, de annál hasznosabb készülékkel.

Az ideális döntés meghozatala előtt érdemes tüzetesebben megvizsgálnia a mérleg jellegzetességeit. Mindenekelőtt a mérleg maximális terhelhetőségéről szükséges több információt szerezni. Így meg kell határozni, hogy személy szerint ki fogja a legtöbbet használni, hiszen az intelligens mérleg képes megjegyezni és tárolni a mért értékeket, ezzel szemléltetni a folyamatot. 

Milyen mérleget válasszon?

Amennyiben minél pontosabb értékre van szüksége, és minden egyes dekát szeretne figyelemmel kísérni, akkor mindenképpen a digitális mérleget válassza, hiszen a sokkal kisebb eltéréseket is mutatja. Egyes mérlegek képesek a BMI-index mérésére egyaránt, így az izomtömeg, a csonttömeg és a zsír-izom, valamint víz arányát is mutatják. A BMI értéke legideálisabb esetben 18-25 közé esik, amely azt jelenti, hogy az egyén ezt az értéket kapja, ha elosztja a kilogrammban mért testsúlyát a méterben mért testmagasságának négyzetével. 

18 alatti érték esetében soványságról, míg 25 feletti értéknél elhízásról beszélhetünk. Azonban ez csupán nagyon kezdetleges iránymutatást nyújthat, hiszen nem ad információt a csontsűrűségről vagy az izomzat arányáról sem. A modern mérlegeket még az okostelefonokkal és azok applikációjával is össze lehet szinkronizálni, így könnyen és hatékonyan nyomon követhetővé válik az eddigiekben elért eredmény.

Hirdetés
Hirdetés