Hirdetés

3 ok, hogy műanyag beltéri ajtót válasszon

borsodihir.hu

2022.01.18. 13:50

3 ok, hogy műanyag beltéri ajtót válasszon

XXX

Hirdetés

Hirdetés

Akár lakásfelújítás, akár építkezés miatt keres az otthonába új nyílászárókat, több szempontot is érdemes végigjárni a megfelelő darab kiválasztása előtt.

Az ajtónak az csak az egyik funkciója, hogy két helyiséget elszeparál egymástól. Már az is szűkíti a kört, hogy hagyományos ajtót szeretne-e, vagy praktikusabb lenne tolóajtóban gondolni a rendelkezésre álló hely jobb kihasználhatósága miatt. Illetve felmerül az általános alapkérdés, hogy fa, fém vagy műanyag szerkezetet szeretnénk-e beépíteni vagy ezek ötvözetét.

Hogy könnyebb legyen a választás, az RS Ablak csapata összegyűjtött 3 fontos okot, ami a műanyag nyílászárók felé billenti a mérleget.

1. Nincsenek további rejtett költségek

A termék ára nagyon befolyásoló tényező. Akár úgy gondolkodunk, hogy a vétel pillanatában legyen a lehető legolcsóbb, akár úgy, hogy áldoznánk rá a vásárláskor többet, de aztán évekig ne legyen rá gond, a műanyag ajtók mindkét esetben beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. 

Fa vagy fém társaikhoz képest töredék áron lehet hozzájuk jutni, ám korszerűségben bőven hozzák ugyanazt a színvonalat, variálhatóságban pedig le is körözik őket. Variálhatóság alatt azt kell érteni, hogy ha nem talál a katalógusban olyan típust, ami megfelel az elképzeléseinek, vagy lenne valami plusz igénye, akkor az sokkal könnyebben megvalósítható. Így lehet színben, üvegezésben, formában vagy vastagságban az általánostól eltérőben gondolkodni. Az egyedileg gyártott nyílászárók nem feltétlenül kerülnek többe, mint a készleten lévő társaik. Műanyag beltéri ajtókkal kapcsolatban bátran kérdezze a többéves tapasztalattal rendelkező RS Ablak csapatát.

2. Könnyű karbantartás

Mivel az ajtókat jó esetben több esztendőre vásároljuk, fontos, hogy viszonylag ellenállóak legyenek a környezeti hatásokkal szemben. Ilyen lehet egy kaparásra hajlamos kisállat is, de akár maszatos kezű, totyogó kisgyermek. Keveseknek van idejük és lelkesedésük évente festéssel vagy lakkozással karbantartani a nyílászárókat, így számukra mindenképp a műanyag jelenti a megoldást. Egyszerűen tisztítható, egy mosószeres ronggyal megszabadítható a szennyeződésektől. 

3. Beszerelés

Ha már megvan a konkrét elképzelés, nyugodtan kérjen árajánlatot több illetékes cégtől is. Ezek alapján jobban el tudja dönteni, hogy kit szeretne megbízni a munkálatokkal. Az ajánlat tartalmazza, hogy milyen határidővel tudja vállalni a cég a megbízást, és az konkrétan mire terjed ki. Az a legjobb, ha olyan vállalkozást talál, akik a legelső konzultációtól a beszerelés végéig a rendelkezésére állnak, így elkerülhető, hogy a két különböző vállalkozó egymásra vár, vagy nem vállalja a felelősséget egy esetleges hibáért.

A megfelelő nyílászárók megtalálása lehet, hogy nem megy gyorsan, de egy hozzáértő csapat segítségével, akik tanácsaikkal, gyors munkájukkal támogatnak minket, évekig gyönyörködhetünk az ajtókban.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés