Hirdetés

Hogyan lehet sikeresen fogadni sporteseményekre?

borsodihir.hu

2022.01.29. 10:44

Hogyan lehet sikeresen fogadni sporteseményekre?

Soha ne fogadj olyan pénzzel, aminek az elvesztését nem engedheted meg magadnak!

Hirdetés

Hirdetés

Sokan nagy reményekkel vágnak bele a sportfogadásokba, aztán megfelelő ismeretek és stratégia nélkül gyorsan megérkeznek a veszteségek is. Nincsenek tisztában azzal ugyanis, hogy a sikeres sportfogadóvá váláshoz nem elég a szerencse, hanem kemény munka, elszántság, tudás és tapasztalat is szükséges.

Ezeknek a szükséges készségeknek a megszerzéséhez hozzátartozik, hogy megtanuljuk, milyen stratégiákat kell alkalmazni, és mikor kell alkalmazni őket. Az onlinesportfogadás.com oldalon rengeteg segítséget találhatsz ehhez, de ebben a cikkben is bemutatunk néhány tippet ahhoz, hogy minél sikeresebben fogadhass a sporteseményekre.

Határozd meg és kezeld megfelelően a fogadásra elkölthető összeget

Sportfogadóként elengedhetetlen, hogy előre eldöntsd, mennyi pénzt szánsz a fogadásra. Alapszabály, hogy soha ne fogadj olyan pénzzel, aminek az elvesztését nem engedheted meg magadnak. Ha kialakítottál egy előre meghatározott bankrollt, akkor arról is ajánlott dönteni, hogy mekkora az a maximális összeg, amelyet egy fogadás keretében megjátszol. Így biztos lehetsz abban, hogy egy-egy fogadás esetén nem költesz túl nagy összeget, és a teljes fogadásra szánt költségvetésed sem léped majd túl.

Ismerd meg a kockázattűrő képességedet és a fogadási céljaidat

A különböző típusú fogadók különböző fogadásokat szeretnek kötni. Minél hamarabb eldöntöd, hogy milyen típusú fogadásokat szeretsz kötni, annál hamarabb tudod tökéletesíteni a stratégiádat, és annál hamarabb kezdhetsz el nyerni.

Vannak, akik szeretnek jelentős esélytelenekre vagy nagyon valószínűtlen eseményekre fogadni. Őket a hosszú esélyek vonzzák. Mások a kisebb profitot, de valószínűbb kimeneteleket részesítik előnyben. A nagy favoritokra való fogadás és a kisebb oddsok üdvözlése talán nem fizet olyan nagyot, de ezek a fogadók valószínűleg gyakrabban nyernek.

Egyes fogadók stratégiailag gondolkodnak, hosszú távon tekintenek a játékosokra vagy csapatokra. Ezek a fogadók idejük és bankrolljuk nagy részét a határidős piacon töltik. Az azonban biztos, hogy ha egy bizonyos fogadási típusra összpontosítasz, akkor hamarabb eljuthatsz oda, hogy egyre több sikeres fogadásod lesz.

Az is fontos, hogy legyenek reális elvárásaid a nyerési arányokkal kapcsolatban. Még ha az első néhány fogadásodat meg is nyered, az átlagok törvénye azt sugallja, hogy sajnos egy bizonyos ponton veszíteni is fogsz. Ennek ismerete és a reális elvárások felállítása segíthet megelőzni, hogy elhamarkodottan cselekedj.

Készíts feljegyzéseket a fogadásaidról, és rendszeresen vizsgáld felül őket

Bár sokak számára furán hangzik talán, mégis hihetetlenül fontos lépés ez a sikeres sportfogadásban. Valószínűleg nem túl szórakoztató dolog újra átnézni a veszteségeket. Azonban, ha ezt megteszed, talán megakadályozhatod, hogy kétszer is elkövesd ugyanazokat a típusú hibákat. A sikereidre és kudarcaidra való időnkénti visszatekintés kétségtelenül képes hosszú távon növelni a nyereségeket.

Fogadj az eszeddel, ne a szíveddel

A sportfogadók többsége azért kezdett el fogadni, mert valamilyen sportág, és azon belül is egy-egy csapat rajongója. Éppen ezért sokan szeretnének hűségesek maradni saját csapatukhoz, és mindenképpen rájuk fogadnak, még akkor is, ha az esélyek ellenük szólnak. Ha ez rád is igaz, akkor azt javasoljuk, hogy tartózkodj a kedvenc csapatoddal kapcsolatos eseményekre való fogadástól.

A hűség ugyanis elhomályosíthatja az ítélőképességet, ezért azt javasoljuk, hogy a sportfogadás során racionálisan és mértéktartóan járj el. Az elfogultság tudatos és tudattalan módon egyaránt hatással lehet ránk. Ezért azt javasoljuk, hogy hagyd ki azokat a sorokat, amelyekben személyes érdeked vagy érzelmi kötődésed van.

Egy sportágra fogadj

Ha új vagy a sportfogadásban, érdemes megmaradni annál a sportágnál, amelyhez a legjobban értesz. Hiszen ennek a sportnak már ismered a szabályait, a részleteit, a csapatokat. Hatalmas olyan tudásod van, amelyek segíthetnek a legjobb tippek megtételében. Már tudni fogod, hogyan értékeld a játékosokat és a csapatokat, és honnan gyűjts információkat a sportágról. Ez szerves része a legokosabb fogadások megtalálásához.

Végezz kutatást és beszélgess más fogadókkal

Az internet korában a sportfogadási közösségbe való bekapcsolódás még soha nem volt ilyen egyszerű. Csatlakozz sportfogadási fórumokhoz, nézd át a sportfogadással kapcsolatos chatfolyamokat, vagy éppen beszélgess azokkal a barátaiddal, akikről tudod, hogy szoktak fogadni. Ennek ugyanis számos előnye van. Egyrészt jobban megismered a sportfogadási szakkifejezéseket. Másrészt beleláthatsz abba, hogy mások milyen stratégiákat alkalmaznak és azok mennyire eredményesek.

Legyél türelmes

Mint említettük, a sikeres sportfogadóvá váláshoz időre van szükség. Ahogy egyre mélyebb ismereteket és magabiztosságot szerezz a sportfogadás világában, időre van szükség. Egyrészt figyelj arra, hogy a nagyobb nyeremény reményében halmozd a fogadásokat. Ezzel ugyanis csak azt éred el, hogy nem tudod majd követni, hogy mikor, melyik csapatra, milyen fogadást tettél. Ennek megfelelően pedig nehezebb lesz levonni a tanulságot is, hogy módosíthasd a startégiádat. Arról nem is beszélve, hogy így nagyobb az esélye annak, hogy belekerülsz egy vesztes szériába. Ha pedig már benne vagy egy vesztes sorozatban, akkor ne próbáld meg türelmetlenül visszanyerni azt, amit elveszítettél. Inkább állj meg, gondold végig a stratégiát és pár nap múlva vágj bele újra. Ne feledd, soha ne válj szerencsejátékossá. Mindenkinek vannak nehéz napjai a sportfogadásban, de a felelősségteljes fogadás és a tervhez való ragaszkodás segít abban, hogy sikeres maradj.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés