Hirdetés

Hirdetés

Pelenkakiütés kezelése biokozmetikumokkal

borsodihir.hu

2022.01.22. 12:01

Pelenkakiütés kezelése biokozmetikumokkal

XXX

Hirdetés

A kisbabák bőrének védelme minden felelős édesanya gondolatában ott lebeg. Kiemelt figyelmet érdemel a vékony bababőr, mivel annak alacsony védekezőképessége miatt érzékenyebben reagál minden külső hatásra. Az egyik leggyakoribb bőrprobléma, ami csecsemőkorban jelentkezik az a pelenkakiütés. Megelőzéshez és a kipirosodás okozta fájdalom enyhítéshez egyaránt javasolt bőrgyógyászatilag tesztelt baba kozmetikumot használni.

A pelenkakiütés oka

A pelenkakiütés kialakulásához sajnos "kedvezőek" a feltételek a pelusban. Egyrészt a csecsemők bőre vizesebb mint a felnőtteké, ezért alacsonyabb az ellenálló képessége és sokkal sebezhetőbb a bőrfelület. Másrészt a pelenkában (legyen az bármilyen ismert márkás, bio vagy mosható fajta) a széklet és a vizelet összegyűlik, a termelt enzimek pedig elkezdik irritálni a baba popsit. 

A pelenkakiütés (szakszóval pelenka dermatitis) ott alakul ki, ahol a pelenka leggyakrabban hozzáér a bőrhöz (szeméremtest, comb belső része, popsi, hajlatok). Apró piros pöttyök, később akár az egész testrészt beborító lángvörös bőrpír is megjelenhet az irritáció hatására.

A bőrprobléma kialakulhat akkor is ha rosszul választottuk ki a pelenka méretét (túl szoros a babán) vagy nem megfelelő mosószerrel tisztítjuk a mosható pelenkát. Az is előfordulhat, hogy megváltozik a széklet baktériumflórája az anyatejről tápszerre váltás vagy hozzátáplálás következtében.

A pelenkakiütés kezelése

Szüntessük meg az irritációt kiváltó okot, vagyis cseréljünk gyakran pelenkát, ezzel elkerüljük, hogy a popsi hosszú ideig érintkezzen a széklettel vagy a vizelettel! Két peluscsere között hagyjuk szellőzni a baba bőrét!

Nagyon fontos a terület tisztántartása, ezért ne feledkezzünk meg a gyakori fürdetésről sem. Ha szeretnénk a mosdatás élményét élvezetesebbé tenni a baba számára, cseppentsünk babafürdetőt a vízbe! Pelenkakiütéses popsit mindig kifejezetten vegyszermentes, bőrgyógyászatilag tesztelt kozmetikummal kezeljünk, mint amilyenek a BIOLA Webshop baba termékei!

Popsikrémmel képezzünk védőréteget a baba bőrén, ezzel megakadályozzuk a káros anyagok felszívódását! Ha tehetjük, olyan krémet válasszunk, ami nedvességmegkötő és fertőtlenítő tulajdonságú!

Tippek babaápoló termék választáshoz

Ha igazán biztonságban szeretnénk tudni gyermekünk bőrét, kerülni kell a mesterséges anyagokat felsorakoztató és tanúsítvány nélküli készítményeket. Ha a következő feliratokat látjuk a baba kozmetikummal kapcsolatban, nyugodt szívvel megvásárolhatjuk:

  • klinikailag tesztelt
  • S.L.S. és S.L.E.S. mentes
  • parabénektől és GMO anyagoktól mentes

Külön ajándék az érzékeny bababőrnek, ha olyan természetes hatóanyagokat tartalmaz magas koncentrációban, ami kíméletesen tisztítja ugyanakkor hatékonyan ápolja is a bőrt. Gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír például az orvosi somkóró és a körömvirág. De jótékony hatása van levendula és bíbor kasvirág kivonatának is.

Nagyon fontos, hogy nem kell megijedni, a megfelelő termékekkel rendezhető a pelenkakiütés!

Hirdetés

Hirdetés