Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százezren látogattak el 2021-ben a Miskolci Állatkertbe

| 2022. 01. 05. | 10:14:00
Sok gyermek vett részt például a zoopedagógiai foglalkozásokon.
Százezren látogattak el 2021-ben a Miskolci Állatkertbe
Hirdetés
Hirdetés

A 2020-as év 80 ezer látogatója után, 2021-ben 100 ezren keresték fel májustól december végéig a Vadasparkot – olvasható Miskolc Polgármesteri Hivatalának közleményében. A közleményből kiderül, az újranyitással csaknem egyidőben – Európai Uniós támogatással – befejeződött a valaha volt legnagyobb beruházás is, ennek keretében már május 1-jétől új fogadóépület köszönti a felújított, ikonikus kapu mellett a látogatókat.

Az állatkert fontos feladatának tartja, hogy a hozzájuk érkezők, különösképp a felnövekvő ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét felébresszék. Ennek keretében 2021-ben is több mint ezer gyermek vett részt a tematikus zoopedagógiai foglalkozásokon, míg a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesületével közösen szervezett nyári táborban mintegy 300 gyermekkel ismertették meg az állatkert lakóit.

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az állatkert támogatói körében a jelképes örökbefogadás. 2021-ben több mint százhúszan választották ezt a támogatási formát, amely sok esetben kiváló ajándékot is jelentett az örökbefogadók számára is. A legnépszerűbb állatkerti lakók, mint az oroszlánok, szurikáták, mosómedvék és barnamedvék mellett örökbefogadóra leltek az aranysakálok, a kulánok, a cigányrécék és a sisakos kaméleonok is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés