Hirdetés

4 nélkülözhetetlen konyhai eszköz az ázsiai gasztronómia rajongóinak

borsodihir.hu

2022.02.14. 08:09

4 nélkülözhetetlen konyhai eszköz az ázsiai gasztronómia rajongóinak

XXX

Hirdetés

Hirdetés

Nekünk, európai embereknek van valami egzotikus, különleges a távol-keleti konyhaművészetben. Szokatlan ízek, izgalmas alapanyagok, meglepő párosítások. 

Nem csoda, ha otthon is egyre többen kísérleteznek jellegzetes ázsiai fogásokkal, ám ha valóban követni akarjuk a tradíciókat, akkor az alábbi eszközök semmiképp sem hiányozhatnak a konyhából.

Wokserpenyő

A kínai és a japán konyha elmaradhatatlan kelléke a nehéz, öblös, vasból készült serpenyő, amelyben a legkülönfélébb ételek készülnek. Használható zöldségek és húsok pirítására, raguk készítésére, párolásra egyaránt. 

A kialakítása miatt eltérő a hőelosztása, így a végeredmény teljesen más lesz, mintha egy normál serpenyőt vagy lábast használnánk. Ezért, ha gyakran készítünk távol-keleti ételeket, akkor ez legyen az első, amire beruházunk, hiszen csak így tudjuk igazán életre kelteni a vidék jellegzetes ízeit. 

Válasszunk egy jó minőségű darabot, ami hosszú évekig kiszolgál, és ha lehet, gáztűzhelyen főzzünk, süssünk vele!

Ázsiai stílusú kések

Hogyha tényleg szívvel-lélekkel akarunk hódolni az ázsiai gasztronómiának, akkor már az előkészületek során is használjunk ehhez illő eszközöket! Például a Dick kések Red Spirit termékcsaládját egy az egyben a távol-keleti konyhaművészet ihlette. 

A körkörös formájú markolat, a tanto, santoku és yanagiba névre hallgató különleges kések remekül demonstrálják a kínai és a japán konyhai hagyományokat, ugyanakkor megfelelnek a mai kor követelményeinek is. Rozsdamentes acélpenge, masszív illesztések, kiváló anyaghasználat.

A “furcsa nevű” kések mellett a kínálatban természetesen található még normál és kínai szakácskés, hámozókés és fenőacél is, hogy a pengék élességével se legyen gond. 

A késeket a Fiskars & Gerber termékek webáruházából megvásárolhatjuk egyesével, de akár készletben is. Ezekkel az ízig-vérig ázsiai jellegű termékekkel az előkészületek is stílusosan zajlanak, már csupán egy kis hangulatos zenei aláfestésre van szükség a konyhában.

Rizsfőző

Egyesek szerint a japánoknak és a kínaiaknak olyannyira alapélelmiszer a rizs, mint nekünk, magyaroknak a kenyér. Ebben bizonyosan van valami igazság, ugyanis tényleg rengeteg rizsalapú ételt fogyasztanak. 

Az elkészítési mód azonban több ponton is különbözik az általunk megszokottól, például kifejezetten rizsfőző gépet használnak. Arrafelé ez annyira alapvető konyhai eszköznek számít, mint nálunk például a mikrohullámú sütő vagy a kenyérpirító. 

Szerencsére már hazánkban is lehet kapni ilyen készüléket, így ha gyakran készítünk, akár nem ázsiai jellegű rizses ételeket, akkor mindenképp ajánlott beszerezni egyet. Sokkal egyszerűbb vele rizst főzni, ezáltal rengeteg időt is megspórolunk.

Sushi készítésére alkalmas szett

Miért választanánk a drága éttermeket, amikor némi gyakorlással mi is el tudjuk készíteni az ízletes nigiriket, makikat és egyéb finomságokat? Csak szerezzük be az alapanyagokat, és egy sushi készítésére alkalmas szettel könnyen fog menni a tekerés, a finom falatok összeállítása, és persze a szeletelés is. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés