Hirdetés

A spinningezés legfontosabb kellékei

borsodihir.hu

2022.02.14. 08:17

A spinningezés legfontosabb kellékei

XXX

Hirdetés

Hirdetés

Még mindig kevesen ismerik a spinninget, mint edzéstípust. Ez a változat egy kardió sport, amely kifejezetten beltéri lehetőség arra, hogy alakot formáljunk. A kerékpárral végezhető edzésprogram növeli az állóképességet, emellett feszegeti a teljesítőképességünk határait. 

Remek választás tehát ez a típusú mozgásforma, amihez most összegyűjtöttük a legfontosabb kellékeket. Lássuk, melyek ezek!

Mi a spinning és hogyan végezhető?

A spinnging tulajdonképpen nevezhető szobabiciklizésnek is, bár ez ennél valamivel komplexebb. Ehhez azonban mindenképpen érdemes először felkészülni az edzésre, hiszen ha valaki jó ideig nem mozgott, akkor nem árt hozzászokni a sportoláshoz. Kezdhetünk lépcsőzéssel, esetleg taposógéppel, csak ezt követően érdemes elmenni az első edzésre. Ha esetleg van lehetőségünk, akkor nem árt továbbá megtenni pár kört egy sima biciklivel is, hiszen beltéren is ezt fogjuk végezni. Fontos azonban a fokozatosság, lassan szoktassuk magunkat hozzá a teherhez. 

Spinning vagy spinning race?

A kettő nem egészen egy és ugyanaz, hiszen ezzel a kétféle órával találkozhatunk az edzőteremben. Első alkalommal azonban érdemes a sima spinninggel kezdeni. Ez főként ülve tekerésből, kiugrásokból, illetve állva tekerésből és futásból áll. Ha ehhez már hozzászoktunk, akkor jöhet a spinning race, ahol már a karral is dolgozunk a tekerések között. 

A spinningezés legfontosabb eszközei

Ehhez a sporthoz rendkívül fontos a felszerelés, tehát mindig legyen nálunk egy gépre teríthető kisebb méretű törölköző, pár darab papírzsebkendő, illetve ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadékfogyasztásról sem. Ezek nélkül semmiképpen sem szabad felülni az eszközre.

A cipő kapcsán érdemes olyan típust választani, amely kevésbé csúszik, esetleg sima a talpa. Ezek mindegyike megfelelő választás lehet ehhez az edzéshez. Léteznek persze spinning cipők is, azonban ezeket ráérünk később beszerezni, amikor már rendszeresen járunk órákra. 

Spinning pólók palettája

A Pamutlabor Pólónyomda spinning pólói között számos egyedi változatot találhat, amely remek szolgálatot tehet akár az edzőterembe menet, akár sportolás után. A prémium anyagból készült típusok többféle színben, mintával, illetve felirattal kaphatóak. Legyen szó a “Spinningezem, tehát vagyok” vagy akár a “Spinninges anya” változatról egyaránt.

Bármelyiket is válassza, akár otthon is nyugodtan használhatja, hiszen jól bírja a megpróbáltatásokat, a mosást és a szárítást. 

További kellékek a sporthoz

Nemcsak felsőre lesz szükség, hanem például nadrágra, illetve fehérneműre egyaránt. Ennek kapcsán bőven jó szolgálatot tehet egy biciklis ruha, amely jól bírja az erős izzadást. Érdemes azonban elkerülni a pamut melegítőt, hiszen ez nem légáteresztő változat.

Amennyiben pedig szeretnénk tisztában lenni azzal is, hogy mennyit mozogtunk, mennyi kalóriát égettünk el, akkor érdemes beszerezni egy okosórát, amely jelzi az aktuális állapotot. Ez segít abban is, hogy az ideális tartományban tartsuk a pulzust.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés