Hirdetés

Az online kaszinó és a virtuális valóság közös jövője

borsodihir.hu

2022.02.15. 07:57

Az online kaszinó és a virtuális valóság közös jövője

A virtuális valóság már velünk él.

Hirdetés

Hirdetés

Az online kaszinó egyre nagyobb teret hódít napjainkban. Annak ellenére, hogy hasonló játékélményt élhetünk át, mintha személyesen járulnánk az asztalhoz, az otthonunk kényelméből, nyugodt körülmények között hozhatunk meg komoly döntéseket, ráadásul mindehhez kiöltöznünk sem kell. Manapság pedig a virtuális valóság is bekúszott az internetes kaszinózás világába, de mégis mit tud? Ennek jártunk utána!

Az online kaszinó népszerűsége

Ha online játszunk, sokkal kevésbé vagyunk helyhez és időhöz kötve. A klasszikus játék általában munka után, este zajlik, míg az internet megjelenésével és az online kaszinó elterjedésének köszönhetően akár napközben is ránézhetünk a játék állására, és tehetünk egy gyors tétet. Meglepő lehet, de 1996 végére már 15 olyan internetes oldal létezett, ami online játékhoz biztosított felületet, egy évre rá pedig 200 fölé emelkedett ez a szám. Ma már számtalan élményben lehet részünk az interneten keresztül is, legyen szó kártyáról, sportfogadásról vagy játékgépes játékokról.

TIPP: Ha újdonságra vágyunk, érdemes legalább egy esélyt adni az internetes kaszinózásnak, például a https://librabet.com/hu/casino virtuális játéktermeiben.

Virtuális valóság a kaszinókban

Talán sokakban nem is tudatosult, de a virtuális valóság már nemcsak az ajtón kopogtat, hanem itt van velünk a szobában. Az utóbbi években rengeteg fejlődésen és változáson mentek át a virtuális valósággal foglalkozó szoftverek, így a jövőben akár műtéteknél is használhatóak lesznek. Ez az áttörés többek között a virtuális szemüvegek megjelenésének is köszönhető.

A VR-kiegészítőket különböző eszközökhöz gyártják a felhasználásuktól függően, így számítógépekhez, konzolokhoz és mobiltelefonokhoz is. Mobiltelefonok esetén azonban a VR-szemüvegek még nem adják át azt az élményt, amit a számítógépeknél használnak, hiszen a képek felbontása jóval kisebb, emiatt az irányítás is nehézkesebb lehet. Így általában szemüvegen át nézve rosszabb minőséget tapasztalhatunk, mintha számítógépen használnánk a VR technikát.

A Metaverzumok

Ugyan leginkább a számítógépes játékokban terjedt el, ma már a kaszinóknál is megjelenik az úgynevezett metaverzum. Ez egy háromdimenziós univerzum, ahol léphetünk, tárgyakat használhatunk, beszélgethetünk és bizonyos szempontból ,,létezhetünk”. Ez a virtuális világ az online kaszinókat is elérte, ami sokkal több élményt ad annál, mintha csak a számítógép lenne társunk a játékban.

Metaverzum a kaszinókban

A virtuális kaszinók új utat nyitottak meg az online játékok világában, amely a koronavírus alatt komoly szerephez jutott. A számítógépes játékokkal ellentétben ,,történetünk” nem egy kitalált univerzumban játszódik, hanem egy kaszinóban. Látvány tekintetében tehát sok meglepetés nem érhet minket, nincsenek szörnyetegek és vadregényes tájak, viszont pontosan azt találjuk, amiért odamentünk: egy kaszinót.

Ugyanúgy bejárhatjuk a teret, mintha jelen lennénk, és csatlakozhatunk egy már ott lévő társasághoz, mintha az igazi valóságban lennénk. A virtuálisan zajló jelenlétnek köszönhetően beszélgethetünk játékostársainkkal, mialatt pontosan tudjuk, hogy mi történik éppen. A játékhoz azonban pénzre van szükségünk. Az online kaszinók többségénél nem bankkártyáról történik a játék, hanem egyfajta jelképes pénzre kell váltani a partira szánt összeget, majd ezt felhasználni.

Mit tud egy virtuális valóságon alapuló kaszinó?

Általában kétféle lehetőség van: ha csak magáért a játékért veszünk részt a dologban, akkor nincs szükség hozzá pénzre, mivel sem nyerni, sem veszíteni nem tudunk, csak játszani és jól érezni magunkat.

A valósághoz hűen hasonlító virtuális online kaszinó ugyanúgy lehetővé teszi, hogy megfigyeljünk másokat, mintha igazából ott ülnénk. A részletes kidolgozás miatt a gesztusok is megfigyelhetőek, ami néhány játék esetében kifejezetten fontos. Ez a valóság olyannyira ki van dolgozva, hogy még a széket is kiválaszthatjuk, amire leülünk, így pontosan abból a szögből figyelhetjük meg az eseményeket, amelyikből szeretnénk. Arra is lehetőséget ad, hogy italt vegyünk, de akár még egy szivarra is rágyújthatunk.

Ha valaki éppen a bárban ácsorog, akár hozzá is odamehetünk beszélgetni, vagy állva felmérni a terepet. Arra azonban ügyeljünk, hogy milyen platformon élvezzük a virtuális kaszinó nyújtotta lehetőségeket, ugyanis ha bárkivel is beszélgetnénk, valószínűsíthető, hogy a társalgás nyelve angolul lenne, így nem árt készenlétben tartani a nyelvtudást.

Természetesen nemcsak a kártyajátékok állnak rendelkezésünkre, hanem a kaszinóban található valamennyi játék. Így a félkarú rabló is, amit ez esetben egy virtuális kontrollerrel húzhatunk meg saját kezünk helyett. Vannak olyan online virtuális kaszinók, amik kifejezetten ezekkel a játékokkal pakolják körbe a termet, míg mások a kártyajátékokra szakosodtak.

A tervezők sokszor annyira adnak a külcsínre, hogy különleges helyekre tervezik a kaszinókat. Így akár egy 80. emeleti, Las Vegasban található hotel tetején is találhatjuk magunkat, és kinézhetünk az erkélyen, egyenesen a városra. Ezeken az online alkalmakon mindig rendelkezésre áll egy technikai stáb, akiknek írhatunk, ha valami problémánk adódna használat közben.

Mit nyújtanak ehhez képest az online kaszinók?

Amennyiben nincs lehetőségünk részt venni virtuális játékban, akkor se keseredjünk el, hiszen az online világban is lehet szórakozni.

A játéktermek remek akciókkal várják az új regisztrálókat, ezenfelül pedig a világ bármely táján, komolyabb hardver beszerzése nélkül játszhatunk abban az időpontban, ami nekünk megfelel. Ilyenkor a nyomás sem akkora, azaz sokkal könnyebb kiszállni, ha vesztünket érezzük. Továbbá kiválaszthatjuk a számunkra legkönnyebben használható szoftvereket is. Előnyük, hogy kevesebb felszerelésre van szükségünk hozzá, így a költséges VR-szemüveg megvásárlása is elkerülhető.

A kaszinók egyre kevésbé helyhez kötöttek, mert az internetnek és a technika fejlődésének köszönhetően, már úgy érezhetjük, hogy ott vagyunk. Aki valódi újdonságra vágyik, annak érdemes szétnéznie a virtuális valóság nyújtotta lehetőségek között, hiszen már a kaszinók nyitnak a VR felé.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés