Hirdetés
Hirdetés

Mi illik a férfi pulóverhez? Íme néhány ötlet!

| 2022. 04. 19. | 11:16:00
A kényelmet mindenkor ildomos szem előtt tartani.
Mi illik a férfi pulóverhez? Íme néhány ötlet!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbben a tökéletes megjelenésre vágynak, s ezért az idilli képért mindent képesek megtenni. Na, de létezik egyáltalán olyan, hogy tökéletes? Egyéni értelemben mindenképpen. Mindenkinek más, és más az, ami testhezálló, ami megfelelő, ami kellően különleges. Viszont általánosítás szintjén felesleges definíciókat keresni, mert nem léteznek. Szóval még mielőtt egy egységes irányt keresnénk a legjobb arra a kérdésre megtalálni a választ, hogy egyénileg mi az, ami a tökéletesség érzését erősíti?

Jöjjön egy kis pulóvermustra!

Még mielőtt belevágnánk a témába, és megnéznénk, hogy mik azok a ruhadarabok, amik kitűnő kiegészítőivé válhatnak a pulcsiknak, evidensnek tűnik ránézni arra, hogy melyek a legkedveltebb pulóver típusok. Mert hogy a Bolf kínálatában akad bőven jelentkező erre a címre.

A kapucnis és a csuklyát nélkülöző modellek egyformán keresettek. Az, hogy kinek-melyik a befutó abszolút egyénfüggő. Aki például szeret rétegesen öltözködni, s a pulóver fölé még legalább egy kabátot húzni, annak nem feltétlenül praktikus a kapucni, az “emeletes” viselet kényelmetlensége miatt. Ellenben, aki felülre már nem szán plusz réteget, annak még praktikusság tekintetében is jól jöhet a csuklya, ami egy váratlan felhőszakadás közepén némi mentsvárként szolgálhat.

Megjelenés tekintetében a színpaletta kb. összes árnyalata szóhoz juthat. De kár lenne tagadni, hogy a férfiak körében a mai napig a sötétebb árnyalatok aratnak. Meg persze a fehér, ami örök “kivétel”, egyúttal múlhatatlan sláger. A szezon azonban a színeket és mintákat részesíti előnyben, amiről hűen tanúskodnak a kategóriában sorakozó típusok.

A cipzáras és a cipzárt nélkülöző variációkat is célszerű megkülönböztetni egymástól. Annál is inkább, mert sokan érdekes módon a cipzáros verziókat kabátként kezelik. Persze van ebben logika bőven, viszont nyilván más az elvárás egy kabáttal, és egy pulcsival szemben. Mindenesetre a kényelmet mindenkor ildomos szem előtt tartani, így aztán akiben diszkomfort érzetet kelt a cipzár, annak felesleges ezzel a szabási formával barátkoznia. Akik pedig örömmel nyitnak a “gördülékeny” viselet felé, könnyen rátalálhatnak a nekik megfelelő kivitelre.

A pulóver meg az ing jó párosítás?

És akkor el is érkeztünk a fő dilemmához. Mi passzol a pulóverhez? Kis túlzással bármi, ami egyéni szinten stílusos hatást kelt.

Az ing-pulóver házasítás például kifejezetten vonzó végeredménnyel járhat. Még úgy is, ha a színek nem harmonizálnak, sokkalta inkább kontrasztosságot teremtenek. Ez az a fajta kívánatos eltérés, ami szemeket gyönyörködtet. Tehát érdemes vele élni.

A pulóverek halmozása sem feltétlenül elvetendő ötlet, ám ekkor mindenképpen hangsúlyos egyrészt a kényelem, másrészt a könnyed mozgás biztosítása. Mert a Michelin baba effektus se nem vonzó, se nem komfortos.

A zakók általában nem passzolnak ahhoz a stílusvilághoz, amit a pulóverek nagy általánosságban képviselnek. Szóval ha mégis nagyon jó ötletnek tűnik ez a fajta kombinálás, akkor mindenképpen célszerű letesztelni, hogy a fejben kitalált forgatókönyv a valóságban is működik-e?

A pulóver alá simán bebújhat egy póló, így aztán a tavaszi réteges öltözködés is megvalósulhat, megkönnyítve az olykor lehetetlen kihívásnak tűnő alkalmazkodást az időjárási viszontagságokhoz.

Sokáig sorolhatnánk még a vonzóbbnál vonzóbb megoldásokat, de a lényeg mindenkor az egyéni ízlés maradéktalan térnyerése!

Hirdetés
Hirdetés