Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mik azok a készség-alapú (skill-based) nyerőgépek?

| 2022. 05. 05. | 10:45:00
És miért jók?
Mik azok a készség-alapú (skill-based) nyerőgépek?
Hirdetés
Hirdetés

A hagyományos kaszinók korábban hatalmas profitot termeltek a nyerőgépes játékok fejlesztésével, és nem igazán tettek semmit a játék örökzöld formájának megváltoztatásáért. Nem is kellett, mert a szerencsejátékosok szerettek órákat tölteni a jó öreg nyerőgépekkel, és abban reménykedtek, hogy a puszta szerencsén alapuló nagy nyereményt szereznek.

Az internet és az online kaszinóplatformok megjelenésével azonban megváltoztak az idők.

Ma az ügyességi alapú nyerőgépek ugyanolyan népszerűek, mint a hagyományos játékok, mert vonzzák a játékosok fiatalabb generációit.

Az igazság azonban az, hogy sok szerencsejátékos még mindig nem sokat tud az ügyességi alapú nyerőgépekről. Szeretnénk megismertetni veled az új formátumot, és segíteni, hogy rájöjj, miről is van szó. Vessünk rá egy pillantást!

A készségalapú nyerőgépek magyarázata

Mik azok a készségalapú nyerőgépek?

A kaszinószerencsejátékok viszonylag új fogalmaként a készségalapú nyerőgépek megérdemlik a megfelelő magyarázatot, és első feladatunk, hogy megválaszoljuk ezt a kérdést. Talán már kitaláltad, hogy a nyerőgépek új formája ügyességközpontú megközelítésével növeli a játék izgalmát. A lényeg az, hogy az ügyességi alapú nyerőgépek nem a puszta szerencsére támaszkodnak, mivel lehetővé teszik a szerencsejátékosok számára, hogy megmutassák képességeiket és sikeresebben játsszák a játékot, amennyiben rendelkeznek a szükséges képességekkel.

Ez a fiatal szerencsejátékosok számára kulcsfontosságú tulajdonságnak bizonyul, mivel a hagyományos nyerőgépeket nem tartják elég izgalmasnak. Éppen ellenkezőleg, olyan kaszinókat szeretnének, ahol az első befizetési bónuszok segítenek az újoncoknak, hogy zökkenőmentesebben tudjanak belevágni a játékba. Miután megkapták az első befizetési bónuszt, az új szerencsejátékosok hosszabb időt kapnak a játékok megismerésére, és elég gyorsan fejleszthetik a képességeiket.

Hogyan működik?

Oké, most már mindannyian tudjuk, hogy a készségalapú nyerőgépek valamennyire hozzájárulnak ahhoz, hogy a játékosok úgy érezzék, van némi kontrolljuk afölött, hogy hogyan és mennyit nyernek. De vajon hogyan is működik valójában egy ilyen nyerőgép? A magyarázatnak itt két része van.

Először is tudnod kell, hogy az új formátum is a tárcsákra és a pörgetésekre támaszkodik - ugyanúgy, mint bármely más típusú nyerőgép. Ez a játék egyszerűbb aspektusa, és persze a szerencse is igen jelentős szerepet játszik abban, hogy végül hogyan alakulnak a nyeremények.

De a játék második része az, ami valóban érdekes. Az ügyességi alapú nyerőgépek bónusz körökkel rendelkeznek, ahol a szerencsejátékosoknak be kell bizonyítaniuk, hogy egy bizonyos fajta ügyességgel méltóak a játékra.

Ne feledd, hogy ez az adott játéktól függ. Tegyük fel például, hogy harci témájú nyerőgépekkel játszol. Ebben az esetben a bónuszfordulókban kitalált karakterek ellen kell megnyerned a harcokat. Ha a játékod kiemelkedő, sokkal nagyobb az esélyed arra, hogy több pénzt nyerj. Tehát ha a szerencsének köszönhetően sikerül kipörgetned a bónusz játékot, akkor a szerencse mellett már a saját képességeid is számítanak a nyeremények elnyerésében.

A készségalapú játék előnyei

Miért fontos ez? Mindannyiunknak fel kell tennünk ezt a kérdést, amikor az ügyességi alapú nyerőgépeket és a modern szerencsejátékokra gyakorolt hihetetlen hatásukat elemezzük.

Mint ahogy láthatod – később pedig magad is megtapasztalhatod -, több előnye is van annak, ha valaki nem a puszta szerencsén, hanem a készségeken alapuló játékot játszik.

Először is, kis befizetésű kaszinókból indulhatsz, és addig csiszolhatod a nyerőgépes

képességeidet, amíg készen nem állsz arra, hogy többet fektess minden egyes pörgetésbe.

Ez azt jelenti, hogy a nyerési esélyeid folyamatosan nőnek, ahogy folyamatosan játszol és fejleszted a képességeidet.

Másodszor, a készségalapú játékok érdekesebbé teszik a játékot, mivel nem kizárólag a szerencsétől függsz. Igen, még mindig elég szerencsésnek kell lenned ahhoz, hogy a bónusz játékokat kipörgesd és nyerj, de csak egy bizonyos pontig. Ezt követően az esélyeid jelentősen nőnek.

Harmadszor pedig a kaszinóknak azért is előnyösek az ügyességi alapú nyerőgépek, mert így fiatalabb játékosokat tudnak magukhoz vonzani. Ez növeli az online kaszinó általános sokoldalúságát, és nagyjából minden játékosnak jó szórakozási lehetőséget biztosít.

Különbségek a hagyományos és a készségalapú nyerőgépek között

A szerencsejáték alapelvei nagyjából ugyanazok, amikor a hagyományos és az ügyességi alapú nyerőgépekről van szó, de az utóbbi mégis mást kínál. Ezt most elmagyarázzuk:

A hagyományos nyerőgépek egy véletlenszám-generátoron (RNG) alapulnak, egy olyan rendszeren, amely mindenféle különösebb logika nélkül generál véletlen számokat. Más szóval, nem lehet előre kitalálni a számot, és így a játék a tiszta szerencsén alapul. A végtelenségig játszhatsz vele, mégsem kerülsz közelebb ahhoz, hogy helyesen tippeld meg a következő kombinációt.

Az ügyességi alapú nyerőgépek is tartalmaznak egy RNG-t, de vannak további fordulók, ahol a játéktudásod bizonyításával többet nyerhetsz. A bónuszfordulók valódi gamifikációs elemet adnak az egyenlethez, és izgalmasabbá teszik a játékélményt.

Egy dolgot azonban itt sem szabad elfelejtened – az ügyesség nem az egyetlen tényező, amely meghatározza a játékkör kimenetelét. A játéktudásod csak egy bizonyos határig vezethet, és semmiképpen sem garantálja a győzelmet. Amikor a kaszinó szerencsejátékról van szó, minden platformot úgy fejlesztettek ki, hogy a háznak mindenképp a végső előnyt adja a játékossal szemben. Ez gyakorlatban a 96-98% RTP-t jelenti, azaz azt, hogy hosszú távon 2-4% mindenképpen a kaszinónál köt ki, a szerencse faktor miatt pedig lehet, hogy nem is lesz hosszú a játékmeneted.

A lényeg

A hagyományos nyerőgépek mindig is népszerűek maradnak a szerencsejátékosok körében, de a fiatalabb generációk új funkciókat követelnek, és azt szeretnék, ha a játék a tudáson és a készségeken alapulna, nem pedig a puszta szerencsén. Ilyen körülmények között az online kaszinók úgy döntöttek, hogy bevezetik az ügyességi alapú nyerőgépeket, amelyek nagyobb önállóságot és kereseti lehetőséget biztosítanak a játékosoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés