Hirdetés
Hirdetés

Milyen egy jól felszerelt iroda?

| 2022. 05. 12. | 12:04:00
XXX
Milyen egy jól felszerelt iroda?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem könnyű feladat egy irodát jól berendezni és a legmegfelelőbb eszközökkel felszerelni. Elsődleges szempont mindig az legyen, hogy használói jól érezzék magukat benne, miközben mindenki el tudja látni feladatát a megfelelő készülékek segítségével. Az iroda sose legyen zsúfolt, mindenki kényelmesen férjen el benne. Válasszunk világos, megannyi tárolóval rendelkező, az iratrendezésre alkalmas bútorokat, nagy felületű, fiókos asztalokat és kényelmes székeket. Az iroda sokkal barátságosabb és hangulatosabb lesz, ha virágokat vagy némi dekorációt is kihelyezünk.

Az sem mindegy, hogy milyen az iroda technikai felszereltsége! A munkát nagyban lassíthatja, esetenként gátolhatja, ha nem megfelelő vagy nem jó minőségű eszközöket használunk. 

Érdemes tehát minőségi eszközöket beszereznünk. De mik legyenek ezek? Nézzünk szét a BestMarkt irodatechnika kínálatában, ahol a legmodernebb készülékek között válogathatunk! A hatékony irodai ellátás érdekében érdemes ezeknek a kellékeknek az állapotát folyamatosan ellenőrizni.

Telefon

Ugyan ma már a legtöbb munkáltató céges mobiltelefonnal látja el dolgozóit, érdemes az irodába egy vezetékes vagy vezeték nélküli telefont is telepíteni. A legmodernebbek már érintős kijelzővel rendelkeznek és képesek a hívó felet azonosítani. Indíthatunk vele konferenciahívást, de bekapcsolhatjuk a „Ne zavarjanak” funkciót is. Üzenetrögzítővel vagy telefonkönyvvel ellátott verziót is választhatunk.

Iratmegsemmisítő

A bizalmas vagy feleslegessé vált iratok megsemmisítésére többféle iratmegsemmisítő közül választhatunk. A készülék típusától függően darálhatunk egyszerre egy vagy több papírt, de akár CD vagy DVD lemezt is. A megsemmisítés folyamán azt is beállíthatjuk, hogy a darált csíkok mennyire legyenek olvashatatlanok.

Bankjegyvizsgáló, -számláló készülék

A készpénzzel dolgozó irodák számára mindenképp érdemes bankjegyvizsgáló és számláló készüléket beszerezni. A vizsgálók közül a legmegbízhatóbbak az UV-A/C kombinált készülékek. Ezek más-más fényekkel is megvilágítják a bankjegyeket a biztonság érdekében. A hamisítványfelismerő funkció a jobb minőségű bankjegyszámlálókba már be van építve. Ezek a számlálók az eredetiség mellett vizsgálhatják csak a darabszámot, de ellenőrizhetik a bankjegyek értékét is.

Diktafon

Vannak olyan helyzetek, amikor egy diktafon nagyban megkönnyítheti a munka elvégzését. A hangfelvevő készülékek esetében vegyük számításba, hogy mekkora mennyiségű hangfile tárolására alkalmasak, illetve, hogy milyen hosszú a működési idejük.

Az irodatechnikai eszközök kiválasztása során természetesen vegyük figyelembe, hogy az adott irodában milyen típusú munka zajlik, és hogy ezt a tevékenységet mely eszközök tehetik még könnyebbé, hatékonyabbá.

Hirdetés
Hirdetés