Hirdetés
Hirdetés

Lehet, hogy neked is tekercses etikett címke kell?

| 2022. 08. 17. | 13:48:00
XXX
Lehet, hogy neked is tekercses etikett címke kell?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tekercses etikett címke beszerzése ma már nem jelent akkora gondot, mint pár évvel ezelőtt. Ez annak köszönhető, hogy sok gyártó felismerte a piaci szükségletet, mivel a vállalkozások jelentős része pedig napi szinten címkét használ.

A tekercses etikett címke térnyerése

A tekercses etikett címke térnyerése megállíthatatlan, hiszen a számos gazdasági ágazatban van nélkülözhetetlen szerepe. Az Etikett-Címke-Shop tekercses etikett címkéi iránt is nagy a kereslet.

A tekercses etikett címkét alkalmazzák a gyártásban, a raktározásban, a logisztikában, a kereskedelemben, de még az adminisztráció területén is. A címkén feltüntethető szöveg, vonalkód, grafika, logo - de szerepe lehet a brand építésben is, ha jól van megtervezve és következetesen van használva. 

A tekercses öntapadó etikett címkék kategóriái alapanyag szerint

A tekercses öntapadó etikett címkéket az alapanyag fajtájának függvényében három fő csoportba soroljuk:

  • A Direkt Thermo etikett címke: a legköltséghatékonyabb jelölési mód, mert a nyomtatásához nincs szükség egyéb kellékanyagra. Beltéri körülmények között javasolt használni, mert nem jól viseli a közvetlen napsütést vagy a súrlódást. A nyomtatott információkat - a felhasználás körülményeitől és tárolási módoktól függően - maximum 1-3 évig képes megőrizni.
  • A papír etikett etikett címke: olyan kellékanyag, amely a legszélesebb alkalmazási területet biztosítja általános címkézési feladatokhoz, beltéri körülmények között. A nyomtatásához WAX festékszalag és termál-transzfer módban használható tekercses címkenyomtató kell.
  • A műanyag etikett címke: kültéren és beltéren egyaránt ellenálló címkézést garantál. Jól tűri a nedvességet, a vegyi anyagokat, valamint a külső mechanikai hatásokat is. Ez a legdrágább etikett címke, használatához RESIN festékszalag és termál-transzfer módban működő vonalkód nyomtató szükséges.

Honnan fogod tudni, hogy milyen típusú etikett címkére lesz szükséged?

Ahhoz, hogy a megfelelő öntapadó etikett címkét kiválaszd, csak néhány egyszerű kérdésre kell választ adnod:

  • Milyen körülmények között kívánod az öntapadós etikett címkéket használni? Ez ugyanis jelentős mértékben befolyásolja a rajta lévő információk láthatóságát. 
  • Milyen a címkézendő felület? Ez is fontos, hiszen ez határozza meg az alkalmazandó ragasztó milyenségét. 
  • A címkének leszedhetőnek kell lennie vagy biztonsági megfontolásból ne lehessen leszedni őket?

Tudtad, hogy az etikett címke rétegekből áll?

Az az öntapadó etikett címke, amit általános felhasználásra szánunk általában három rétegből áll, de ez akár 6-7 réteg is lehet speciális igények esetén. Az első réteg maga az etikett címke, amely alapanyag szerint lehet papír vagy műanyag. A második réteget a ragasztó képezi, ez felel a tapadásáért, ez lehet normál, hűtőházi, visszaszedhető és biztonsági. A harmadik réteg az a szilikon papír, amiről a felhasználás során az etikett címkét eltávolítjuk.

Ha neked is etikett címke kell, akkor ne habozz - szerezd be, és használd sikerrel!

Hirdetés
Hirdetés