Hirdetés
Hirdetés

Stílusok a fürdőszobában, amiket sosem fogsz megunni!

| 2022. 08. 10. | 12:26:00
XXX
Stílusok a fürdőszobában, amiket sosem fogsz megunni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor egy vizes helyiséget tervezel meg, akkor az első lépés mindig a stílus meghatározása. Mindegy, hogy építkezel vagy felújítasz, nagyon fontos, hogy a szívedhez közel álló színekkel, mintákkal, berendezésekkel legyen felszerelve az adott tér. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek azok a dizájnok, amiket sosem fogsz megunni, ha a fürdőszobáról van szó.

Modern fürdőszoba elegáns mosdókagylóval

Talán az egyik legdivatosabb megoldás a modern kellékek és szaniterek választása, hiszen ebben megszokott a szögletes forma, azonban előfordulhatnak íves és kerekítettebb vonalak egyaránt. Ehhez remek megoldás egy elegáns mosdókagyló a Mozaikkerámiánál, amelynek hála sokkal egyedibb és felszereltebb lesz a tér. 

Egy Sanotechnik vagy egy Wellis gyártmány bármely otthonban tökéletes megállja a helyét, nem beszélve arról, hogy strapabíró, így nem árt neki a mindennapos használat sem. Legyen szó sötétszürke fürdőszobáról, amelyben íves formák jelennek meg, esetleg világosabb típusról, ahol a természetesség a fő vonal, mindegyikben jól jöhet egy tükör. A mosdókagyló fölé elhelyezve praktikus és hasznos a reggeli készülődés, sminkelés és borotválkozás során. A kiegészítőnek hála pedig még tágítani is tudod a teret. 

Milyen egy klasszikus stílusú fürdőszoba?

A klasszikus dizájnt főként a fényűző és luxusotthonokban alkalmazzák. Itt minőségi anyagokat használnak, ami leginkább a bútorokat illeti. A drágább anyagokhoz azonban hangulatos megjelenés is tartozik, így érdemes olyan kádat, világítást és egyéb filléres megoldásokat alkalmazni, amivel növelhetjük az otthonosság érzetét. Egy nagyon szépen, padló kövekkel lerakott burkolat, egy letisztult mosdókagyló, esetleg egy terebélyes zuhanyzó mérhetetlenül varázslatossá teszi a helyiséget. 

Szóba jöhet persze a letisztultabb stílus, azonban ennek sem kell hófehérnek és unalmasnak lennie. Nyugodtan ki lehet egészíteni klasszikus árnyalatokkal, amik nem törik meg a hangulatot és a dizájnt, mégis sokkal extrábbá teszik a teret. 

Minimalista vizes helyiség

Manapság igen népszerű trend a minimalizmus, amelyet rend és egyszerű formák, minták jellemeznek. Erre a dizájnra nem jellemző sem a sötét szín, sem pedig a túlzottan színes tónusok. Sokkal inkább alkalmaznak világosat, főként fehéret, ami egyszerű és eleganciát sugall az emberek számára. Szóba jöhet továbbá egy márványmintás fal, egy kisebb fekete szekrény, esetleg egy hozzá passzoló kiegészítő, ami sokkal egyedibbé és otthonosabbá teszi majd a lakás ezen részét. Nyugodtan kiemelheted az apróbb részeket például egy barna padlóval, egy világosszürke fallal, amely jól mutat a fehér bútorok mellett. A szekrény esetén tökéletes megoldás, ha sikerül beépíteni azt a falba, így nem foglal helyet és még trendi is marad. Ettől függetlenül a minimalista fürdőszobában mindig a fehér lesz az örök kedvenc, így elkerülhetetlen, hogy a szaniterek és a berendezések nagy része ebben pompázzon. 

Hirdetés
Hirdetés