Hirdetés
Hirdetés

Szeresd a biciklid, ne hanyagold el a rendszeres karbantartását!

| 2022. 09. 20. | 19:23:00
XXX
Szeresd a biciklid, ne hanyagold el a rendszeres karbantartását!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy kerékpár nagyon sok öröm forrása, és segít abban is, hogy környezettudatosan és egészségesebben élhesd az életed. Ha átülsz az autódból a bringádra, azzal - amellett, hogy csökkenni fog az ökológiai lábnyomod - még a szervezeteddel is nagyon jót teszel, amit az meg is hálál majd. 

A kerékpározás megszabadít az esetlegesen felszedett plusz kilóktól, felélénkül közben a vérkeringésed, hisz majd’ minden izmod munkára fogja. Erősödik az immunrendszered. Ahhoz, hogy sokáig biztonságosan használhasd a kerékpárod, háláld meg neki a sok pozitív hatást a rendszeres karbantartással!

Miért lényeges a karbantartást rendszeresen végezned?

A Bicajozz.hu karbantartás és javítás oldalán minőségi alkatrészeket, szerszámokat és ápolószereket találsz. Ha megfelelően és szakszerűen ápolják, akkor egy kerékpár akár egy életen át is hűségesen szolgálhatja a gondos és igényes gazdáját. 

Itt is tökéletesen igaz az a mondás, hogy: „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré!”. Ha ápolod, óvod és karbantartod a kétkerekűdet, azzal még ráadásul spórolsz is hosszabb távon. 

A bicaj használati idejét elég rendesen megnövelheted ezzel, hiszen egy félévente elvégeztetett átvizsgálás egy szakszervizben megelőzheti a komolyabb meghibásodásokat. Ráadásul biztonsággal nekivághatsz mindig, ha kell. Hiszen a karbantartott bicaj olyan, mint egy igazi jó barát: nem hagy ott, minden esetben számíthatsz majd rá.

Gondolkodj hosszú távra előre!

A fogyasztói társadalom egyik igazán káros hozadéka, hogy rengeteg olyan eszköz vesz körül minket, amelyeket nem arra terveztek, hogy sokáig használjuk. Egy jó minőségű kerékpárra azonban érdemes vigyázni. Ha megszereted, nagyon fogsz hozzá ragaszkodni és nem igazán mondasz le róla könnyedén. 

Éppen emiatt már a beszerzésénél is a kiváló minőségű modelleket keresd, és ha ráakadtál, akkor nagyon vigyázz rá, és gondosan ápold! A gyakori használat közben, és a téli pihenőt követően is mindent ellenőrizz és állíts be, zsírozz meg te, vagy bízd ezeket egy profi szervizcsapatra!

Mindig csak biztonságban

Amellett, hogy a saját érdeked is a kerékpárod kiváló állapotban tartása, még a közlekedési szabályok is rendelkeznek pár fontos műszaki kérdésről. A csengőnek működnie kell, a fékeknek minden esetben működőképes állapotban kell lenniük, és még a keréknyomás is megfelelő kell, hogy legyen! 

A rendőrök is ellenőrizhetik ezeket mindig a forgalomban. Érdemes tehát ezeket minden elindulás előtt ellenőrizned, kiváltképp a külföldi túrákat megelőzően. Ha baleset történik Ausztriában vagy Németországban például, a kerékpáros felelősségét is komolyan megvizsgálják, hogy technikailag minden előírásszerű volt-e. De ez a te saját érdeked is, mert elsősorban magadra számíthatsz a forgalomban.

Szeresd és tartsd rendszeresen karban tehát a kétkerekű barátod, és meglásd, mindig hűségesen meg fogja a gondoskodásod hálálni!

Hirdetés
Hirdetés