Hirdetés
Hirdetés

Az apiterápia hangsúlyos eszköze a virágpor

| 2022. 10. 18. | 16:46:00
XXX
Az apiterápia hangsúlyos eszköze a virágpor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan nincsenek is annak tudatában, hogy a virágpor mennyire hasznos tud lenni az emberi szervezet számára. Ez a pollennek is nevezett anyag nem csupán az allergia kialakulásáért felelős, éppen ellenkezőleg számos jótékony hatással is bír, ha megfelelően alkalmazzuk. 

Az apiterápiáról

Gyakran előfordul, hogy a szakemberek méhészeti készítményeket javasolnak gyógykezelés céljából. Ez a módszer nem más, mint az apiterápia. A Bodó Méhészet virágporai kiváló minőségű, tiszta anyagoknak számítanak, ezért kiválóan alkalmasak apiterápiás célokra. A naturális formában megjelenő méz és méhpempő is a módszer része lehet, amennyiben szükség van rájuk. 

Az apiterápiás szerek olyan koncentrátumok, amelyek tartalmazzák a méhek anyagcsere- és hormontermékeit és a virágok nektárjából származó reagenseket is. A mézre, a méhpempőre, a virágporra és a méhméregre is igaz ez a állítás, és ezek sokrétű felhasználása is ismert. Belsőleg és külsőleg is támogathatják szervezetünket abban, hogy megőrizze egészségét és erősíteni is tudják az immunrendszerünket.

A mézet és a propoliszt mindenki ismeri

A legismertebb méhészeti termék a méz. Jellegzetes, édes íze miatt kezdetben csak ételek és italok ízesítésére alkalmazták. A mézfajták közötti különbségek felismerésével elterjedtek az eltérő használati módok is. A repce- és a napraforgóméz a bőrbe masszírozva gyógyítja a sebeket, ám az ámorakác képes gyógyítani a légzőszervi betegségeket.

A propoliszt népszerű gomba- és vírusölő szerként tarthatjuk számon, amelyet mind külsőleg, mind belsőleg alkalmazhatunk. Influenza idején különösképpen a hasznunkra válhat, de a magas vérnyomás is jól kezelhető általa. A diabéteszben szenvedők kedvelt étrend-kiegészítője.

Kevésbé ismert termékek között szerepel a virágpor

Mielőtt a virágporra rátérnénk, érdemes szót ejteni a méhpempőről, amely számtalan hormont, nukleinsavat és vitamint tartalmaz. Ez az anyag gazdag B-, C-, D- és E-vitaminokban, amely a teljesítményre van kedvező hatással. A keringésben és a belekben fellépő panaszok mérséklésében jó eredményekkel bír, de kiválóan támogatja az idegrendszert is. A nőgyógyászati gondokkal küzdő hölgyek kedvelt étrend-kiegészítője lehet.

A virágpor nagyszerű energiaforrás, hiszen rengeteg vasat, káliumot és kalciumot tartalmaz, de nem mehetünk el szó nélkül a magas aminosav- és fehérjetartalma mellett sem. Olyan szerveket képes támogatni, mint a pajzsmirigy, az agyalapi mirigy és a petefészek. Alkalmazható a szervezet általános erősítésére is. 

Habár a méhméregről leginkább a méhcsípés és fájdalom jut eszünkbe, ez a vegyület is számos pozitív hatással bír az egészségünket tekintve. Az ízületi gyulladások, porc- és csontkopások esetén gyakran használják, de az ínhüvelygyulladásban szenvedők is élnek vele. Bármelyik méhészeti termék mellett is döntünk az apiterápia során, a pozitív hatásokat már néhány héten belül érezhetjük.

Hirdetés
Hirdetés