Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bízd a tetőablak beépítését szakemberre!

| 2022. 10. 08. | 12:38:00
Mutatjuk, hogy mire figyelj!
Bízd a tetőablak beépítését szakemberre!
Hirdetés
Hirdetés

Megfelelő nyílászáró kiválasztása

A tetőablak sok szempontból speciális nyílászáró, aminek szakszerű beépítése rendkívül fontos. Egy ács kiválóan érthet a tetőszerkezethez, de nem ismeri például a tetőablak burkolókeret beépítését. Mutatjuk, hogy mire figyelj!

Hajrába fordult az Otthonfelújítási Támogatások elszámolása, ezért most még többen igyekeznek gyorsan lezárni a tervezett felújításokat. A megkezdett építkezéseket is gyorsított tempóban kell befejezni az idén korán érkezett hideg idő miatt. Ennek eredménye pedig a korábbi komoly szakemberhiányt is alapul véve sok esetben az, hogy nem megfelelő emberre bízzuk a kivitelezési munkákat. A tetőablak beépítésénél ez sokszorosan visszaüthet, mert egy olyan alap eszköz, mint a tetőablak bukókeret beépítése, is komoly kihívást jelenthet egy hozzá nem értő számára. Összeszedtük, hogy mire figyelj a tetőtéri nyílászárók beépítésénél.

A tetőablak beépítés a megfelelő tetőablak kiválasztásával kezdődik. Többféle termék érhető el a piacon, ami a beépítés helyének és magasságának függvényében lehet ideális választás. Érdemes lehet megfontolni a felső harmadban, vagy teljesen tetősíkon kívülre nyíló tetőablak választást, mert sokat tesz a lakás komfortérzetéhez.

Standard vagy süllyesztett beépítés

A tetőablak kiválasztása után a második fontos kérdés a standard vagy süllyesztett beépítés. A süllyesztett tetőablak valamivel kevésbé sérülékeny a fizikai behatásokra, de itt figyelni kell a kétfajta beépítés között eltérő beltérbe nyíló magasságra és a technikai buktatókra is. Mindenképpen kérjük ki szakember és építész tanácsát, mielőtt beépítjük az ablakot.

Kiegészítő termékek használata

A gyártók már sok esetben olyan rendkívül hasznos kiegészítőket is ajánlanak a termékek mellé, mint például a szigetelőcsomagok, vagy a tetőablak bukókeret. Ezek nagy mértékben segíthetik, hogy elkerüljük az olyan tetőablakokkal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő problémákat, mint a beázás és a páralecsapódás. Érdemes ezekre áldozni.

Tetőablak burkolókeret felhelyezése

A tetőablak burkolókeret olyan plusz költség, amire nem számolunk, de sajnos elkerülhetetlen a tetőablak beépítésnél. Arról gondoskodik, hogy a csapadékot az ablak két oldalán levezesse, ezáltal megelőzze a beázásokat. Emellett a tetőablak burkolókeret a por és egyéb szennyezőanyagok bejutását is gátolja a tetőszerkezet alá. Felhelyezése azonban szakember tudását igényli, ezért fontos, hogy ezt a feladatot ne bízzuk az ácsokra akkor sem, ha sietünk. A tetőablak gyártó cég szakemberei gyorsan és szakszerűen elvégzik a beépítést, megéri várni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés