Hirdetés
Hirdetés

Alkalmazza a környezetbarát, befújásos hőszigetelési rendszereket!

| 2022. 11. 11. | 13:46:00
XXX
Alkalmazza a környezetbarát, befújásos hőszigetelési rendszereket!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az építőipar fejlődésének köszönhetően egyre több olyan modern és egyben környezetbarát anyag közül választhatunk a hőszigetelés során is, melyek természetes anyagokból készülnek.

Az ilyen termékeket készítő gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy gyártási technológiájuk is környezetbarát legyen és kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával készült hőszigeteléseket állítsanak elő.

Ismerje meg a befújásos cellulóz hőszigetelést!

Ez egy olyan technológia, amely során különösen tiszta, szennyeződés- és pormentes rostok jönnek létre. A gyártáshoz igen kevés energiára van szükség, amely még környezetbarátabbá teszi a terméket. Alapanyagul papírt használnak, amely minden esetben FSC minősített erdőgazdálkodásból származik.

A Naturica Group blogjában is olvashatunk azokról a befújásos hőszigetelő anyagokról, melyeknek nagy előnye, hogy flexibilisen illeszkednek a határoló szerkezetekhez. A betömörödést követően pedig egy olyan homogén, hőszigetelő réteget képeznek, amely tökéletesen ellátja funkcióját. Akár egy meglévő épület felújításáról, akár egy új építésről van szó, egyaránt alkalmazható a technológia.

Más alapanyagból is készülnek befújásos hőszigetelők

Kiváló alapanyagként szolgálnak például a fenyőfa rostjai, melyekből farost hőszigetelő anyagokat készítenek. Ezek alkalmasak az üregek kitöltésére, miközben megjelennek a fának, mint alapanyagnak az előnyei. Úgy, mint a tartósság, a kiváló hőszigetelő képesség és a stabilitás.

Ennek az alapanyagnak az esetében a rostokat nagy nyomáson, egy kifejezetten erre a célra készített speciális befújógép segítségével juttatják be a szigetelni kívánt üregekbe. Akár installációs részeket is egyszerűen, ugyanakkor kifejezetten gyorsan szigetelhetünk ilyen módon. A befújásos technika egyik legnagyobb előnye, hogy minden esetben egy homogén és fugamentes réteget kapunk, egy tökéletes szigetelést hozhatunk létre.

Tartós és biztonságos, miközben gyorsan kivitelezhető

Annak érdekében, hogy minden esetben magas minőségben készüljenek el ezek a farost hőszigetelések, kizárólag minősített kivitelezőpartnerek végezhetik annak elkészítését. Ez pedig garanciát jelent mind a tervezőknek, mind pedig az építtetőknek. Tekintsünk erre a folyamatra egy gyorsan megtérülő befektetésként, hiszen a szigetelés elvégzésének ténye és a folyamat sebessége egyaránt erről árulkodik.

Az alapanyagok szállítása gyorsan és egyszerűen megoldható, köszönhetően a zsákos csomagolásnak. A hőszigetelő anyag felvételéhez használt technológiának köszönhetően megfelelően tömörödik az anyag, illetve minden olyan helyre bejut, ahova szigetelést szeretnénk felhelyezni. Épületen belül, illetve kívül is lehet ezzel dolgozni, így akár párhuzamosan is folyhat a munkavégzés az építkezésen, ami jelentős időnyereséget jelent az építtetők számára.

Hirdetés
Hirdetés