Hirdetés
Hirdetés

Miért jobb választás az online rádió, mint a zenei streamingszolgáltatás?

| 2022. 11. 16. | 19:01:00
XXX
Miért jobb választás az online rádió, mint a zenei streamingszolgáltatás?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Míg egy-két évtizeddel ezelőtt a walkman, a discman, majd az mp3 lejátszók voltak a zenehallgatás fő eszközei, addigra ma már ezeket a készülékeket kisöpörték a köztudatból a “mindenre is” alkalmas okostelefonok.

Sőt, ma már itt sem a zenék letöltése a bevett gyakorlat, hanem az, hogy a felhasználó előfizet például Spotifyra, YouTube Musicra, Apple Musicra vagy más hasonló streamingszolgáltatásra, így még mobil tárhelyét sem foglalják el a zenei fájlok. Egy másik lehetőség pedig az internetes rádiók hallgatása. De vajon ez utóbbi miben előnyösebb? Ne találgass, eláruljuk!

Nem algoritmus válogatja össze a zenéket

Az említett zenelejátszó szolgáltatások megpróbálják eltalálni a felhasználók ízlését olyan módon, hogy a dalokat algoritmusok válogatják össze. 

A Rádió1 műsoraiban azonban nem programok, hanem hús-vér emberek szerkesztik a lejátszási listákat, így gondoskodva arról, hogy ne maradjanak ki az aktuális legújabb slágerek. A csatornát ráadásul interneten keresztül is hallgathatod az Online Rádió weboldalán keresztül, akár okostelefonon, tableten, számítógépen vagy okostévén.

Ugyanis ma még egyetlen kódsor sem képes arra, hogy olyan fergeteges live setet készítsen, mint amit a World is Mine Radio Show lemezlovasai estéről estére élő adásban bemutatnak. Ha nem adod alább az igényes partymixeknél, és az otthoni zenehallgatás közben is szeretnéd úgy érezni magad, mintha egy klubban lennél, akkor sokkal jobban jársz a rádióval. 

Nincs előfizetési díj

A streamingszolgáltatások használatához nem elég csak internet-előfizetéssel rendelkezned, hanem elő kell fizetned legalább egy alap díjcsomagra is, aminek bizony külön költsége lesz. 

Ugyan mondhatod, hogy havi pár ezer forint nem sokat nyom a latban, de tudjuk, hogy sok kicsi sokra megy. Ha pedig még diák vagy, vagy albérletben élsz, akkor nálad jobban senki sem tudja, hogy minden forint számít. 

Az online rádiókhoz azonban előfizetés nélkül is hozzáférhetsz, sőt, ha nyilvános Wi-Fi-hálózatra csatlakozol, akkor mondhatni teljesen ingyen hallgathatod! Aligha létezik ennél jobb low budget megoldás a zenehallgatásra.

Nemcsak szórakoztat, hanem informál is

Érhető, ha a zene a mindened, no de azért néha nem árt tisztában lenni azzal, mi történik a környéken vagy épp a nagyvilágban. Az is érthető, ha feláll a hátadon a szőr a tévés híradóktól, de a rádió ez esetben is nagyszerű választás!

A Rádió1-en például rendszeresen beolvassák a legfrissebb híreket, de a közlekedési infók és a programajánlók sem maradnak ki a műsorból. Így a legjobb zenék mellett az aktualitásokról sem maradsz le.

Ezzel szemben a streamingszolgáltatók csak zenéket (némi reklámmal fűszerezve) nyújtanak számodra, ami szintén nem rossz, de tájékozottnak lenni sem ördögtől való. Például remek ötleteket kaphatsz arra vonatkozóan, hogy milyen eseményre látogass el a hétvégén, így hasznosan, élményekkel gazdagodva töltheted el a szabadidődet.

Hirdetés
Hirdetés