Hirdetés
Hirdetés

Jelentősen csökkentek az áfacsalások

| 2018. 08. 16. | 11:15:00
Az online pénztárgépek bevezetése rengeteg pénzt hozott a költségvetésnek.
Jelentősen csökkentek az áfacsalások
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikertörténetnek nevezte az áfacsalások elleni küzdelemben az online pénztárgépek bevezetését Sors László, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára, aki a Növekedés.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy az élelmiszer-automaták NAV-hoz való bekötése is már napi 70 millió forint feletti forgalomról küld adatokat az adóhatóságnak.

A július 1-től elindított online számlázásnak is az a célja, hogy fehérítse a gazdaságot és visszaszorítsa az adócsalásokat. Ezt egészíti ki a NAV szolgáltatásaként az ingyenes Online Számlázó, amellyel az online adatszolgáltatás is teljesíthető. A fejlesztéssel nagy mennyiségű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a NAV számára, így hatékonyabb a kockázatkezelés – mondta.

– Júliusban még nem szankcionáltuk, ha elmulasztották az online adatszolgáltatást, de az adózó regisztrált a rendszerben és az adatokat július végéig utólag megküldte – mondta. Augusztustól a szankcionálás során szavai szerint továbbra is az a mérvadó, hogy az adózó minden tőle telhetőt megtett-e az adatszolgáltatás teljesítése érdekében. Ismertetése szerint augusztus 13-ig 270 818 adózó regisztrált az online számla rendszerben.

Hirdetés
Hirdetés