Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még több adózónak készít tervezetet a NAV

| 2019. 01. 24. | 09:45:00
Az egyéni vállalkozók új határidőt kaptak.
Még több adózónak készít tervezetet a NAV
Hirdetés
Hirdetés

Idén a NAV már mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1%-ról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján.

Az egyéni vállalkozóknak továbbra is önállóan kell benyújtaniuk az szja-bevallást, aminek elkészítését nagyban megkönnyíti a NAV által összeállított adóbevallási tervezet, mely a munkáltatóktól, kifizetőktől származó adatokat tartalmazza. A tervezetek március 15-étől elérhetőek a NAV honlapjáról, illetve a kormányzati portálról.   

A webes kitöltőfelületen a tervezet adatainak megtekintése, a nem kifizetőtől, munkáltatótól származó jövedelmi adatok, valamint a vállalkozói tevékenységgel összefüggő adatok kiegészítése, majd mentése után lehetőség van a bevallás elektronikus beküldésére. Az szja-törvény szerint adózó egyéni vállalkozóknak ezt mindenképpen meg kell tenniük ahhoz, hogy a NAV által készített tervezetből érvényes szja-bevallás legyen.

Az egyéni vállalkozók személyijövedelemadó-bevallásának benyújtási határideje megváltozott, idéntől mindenkire egységesen május 20. az irányadó.

(Ez a határidő-változás nem érinti a kata vagy eva törvény szerint adózó vállalkozókat, számukra továbbra is február 25-e a kata nyilatkozat, illetve az eva-bevallás határideje.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés