Napi 1 százalékot veszít, aki nem lép idejében

borsodihir.hu

2019.04.13. 16:41

Napi 1 százalékot veszít, aki nem lép idejében
Támogatás 46 jogcímen (Fotó: Pixabay)

Ingyen segítenek a falugazdászok

Hirdetés

Április 9-ével elkezdődött az egységes kérelmek 2019. évi benyújtási időszaka – figyelmeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amelynek meghatározó szerepe van az agrártámogatások hatékony lehívásában. Ugyanis minden évben a támogatási kérelmek kétharmadát – mintegy 120 ezer kérelmet – a falugazdászok közreműködésével nyújtják be a gazdák. 

– A kérelmek benyújtásában idén is ingyenes segítséget nyújtanak a falugazdászok. Őstermelői igazolvánnyal vagy kamarai kártyával rövidíthető a kérelem ügyintézési ideje –  közölte a NAK. A területalapú támogatásokat a területek jogszerű földhasználója igényelheti, aki teljesíti a támogatásra vonatkozó egyéb jogosultsági feltételeket. Idén már 46 jogcímre lehet támogatási és kifizetési kérelmet benyújtani.

A kérelmeket 2019-ben is csak elektronikus úton, a Magyar Államkincstár erre létrehozott internetes felületén lehet beadni. A szankciómentes benyújtására május 15-ig van lehetőség, az ezt követető napokon benyújtott kérelmek esetében munkanaponkénti 1 százalékos támogatáscsökkentés alkalmaznak.
További részletek itt.
agráriumtámogatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés